Explozia de la Braşov: Unul dintre răniţi a murit, doi pacienţi sunt în stare gravă la Terapie Intensivă

| 05 noi, 20:05

Şase persoane au fost rănite în urma exploziei urmate de un incendiu care s-a produs, joi seară, la fabrica de pâine Vel Pitar din Braşov. Din păcate, unul dintre răniţi a murit vineri dimineaţă la spital. Alţi doi sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă. Deflagraţia s-ar fi produs din cauza nerespectării concentraţiei pulberilor de făină emanate în spaţiu închis, potrivit primelor cercetări la faţa locului, a declarat, primarul Braşovului.

UPDATE 8.03 Prefectul Mihai Mohaci a confirmat, vineri dimineaţă, că una dintre victime a decedat. Este vorba despre bărbatul care căzut în interiorul buncărului de la 15 metri și a fost prins sub un planșeu, transmite RomaniaTV.net.

UPDATE 22:40 A șasea persoană rănită în urma exploziei și incendiului de la fabrica de pâine din municipiul Brașov, care căzuse într-un puț de la înălțimea etajului patru al incintei, a fost scoasă din acel loc de către pompieri, a declarat șeful ISU Brașov, Stelian Rechițean. Persoana respectivă este conștientă, dar are arsuri și traumatisme grave, urmând a fi transportată la Spitalul Clinic de Urgență Brașov.

UPDATE 22:30 Incendiul de la fabrica de pâine a fost stins.

UPDATE 22:01 Echipele care intervin la locul exploziei de joi seară, de la fabrica de pâine Vel Pitar, din Braşov, încearcă să scoată o persoană căzută printr-un horn de făină, de la etajul al cincilea al clădirii la baza acesteia.

Ciprian Sfreja de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a declarat că pompierii intervin, la ora actuală, cu ajutorul cordelinelor, pentru scoaterea unui angajat al fabricii de pâine care ar fi căzut de la etajul al cincilea al clădirii printr-un horn de făină şi care, potrivit ultimelor informaţii, ar fi în viaţă.

UPDATE 21:42 Premierul interimar Sorin Cîmpeanu i-a trimis la locul exploziei pe ministrul Sănătății, Nicoloae Bănicioiu și pe secretarul de stat în ministerul de Interne, Raed Arafat. S-a decretat cod roșu de intrevenție. La fața locului s-au deplasat echipaje ale ambulaței, pompierilor și poliției. Pleacă în zănă și două elicoptere.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a declarat că cinci persoane rănite sunt transportate la spital. ”Persoanele rănite sunt transportate la spitale, sunt la triaj la Unitatea de Primiri Urgențe. Nu știm numărul de răniți. Au fost transportați cinci, deocamdată toată lumea e mobilizată acolo. Operațiunea este în desfășurare și nu știm numărul de victime. Intervin pompierii. Sper să nu fie victime sub dărâmături. Sunt echipaje și mai sunt mobilizate echipaje din Brașov și din zonele limitrofe”, a declarat ministrul Sănătății.

UPDATE 21:17 Primarul Braşovului, George Scripcaru, a declarat joi seara că mai există o persoană în incinta fabricii de pâine în care a avut loc o explozie.

"Au fost un număr de zece persoane, patru au ieşit pe picioarele lor, cinci au fost transportate la spital şi mai este o persoană care este în incintă şi care va fi extrasă, scoasă de sub dărâmăturile din depozit", a spus primarul, la Antena 3.

UPDATE 21:10 Prefectul Mihai Mohaci a declarat că cinci persoane rănite, în stare conştientă, au fost transportate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

A fost iniţiat planul roşu, fiind mobilizate echipaje de intervenţie din judeţele limitrofe.

UPDATE 20:20 Cinci persoane sunt rănite, în jur de 10 sunt sub dărâmături.

"Până acum avem 5 persoane trimise la spital, avem suspiciuni că sunt vreo 10 persoane sub dărâmături. E posibil să mobilizăm un număr ridicat de echipaje. Focul nu a fost stins încă", a declarat Raed Arafat, la RomaniaTv.

ISU Braşov a anunţat că este vorba de o explozie în fabrica de pâine Vel Pitar.

Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camere, iar spectatorii s-au grăbit să vadă ce s-a întâmplat. La locul exploziei s-au deplasat 7 echipe de intervenţie.

Sunt trei răniţi, patru echipaje de la pompieri intervin.

Brasov, explozie

Brasov, explozie

explozie, Brasov

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 noi, 23:58
elena
Venituri suplimentare
OFERTA de lucru la domiciliu, in tara sau strainatate !Part time sau full time, poti castiga din prima luna 100 Euro !!!
Se lucreaza comod, de acasa 2-3 ore pe zi si fiecare isi stabileste programul sau de lucru!
Avem nevoie de persoane serioase, inzestrate cu calm si rabdare.
Conditii necesare:
- calculator + internet, cunostinte minime operare
Instruirea se ofera gratuit sub forma unor lectii trimise prin email.
Se ofera contract legal !
TU CE MAI ASTEPTI?
Daca crezi ca ai aptitudinile necesare trimite un mesaj cu subiectul DETALII la adresa de email: [email protected]
05 noi, 21:09
rodi
oferta
-sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata globala.
-Asiguram suport si logistica in desfasurarea activitatii.
-Lucrati intr-un mediu placut, proactiv.
-Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.
-Programul de lucru este flexibil.
-Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor.
-Cerem cunostinte minime de operare pe internet, de lucru cu fisiere word si pdf si navigare online.
-Solicitati acum mai multe detalii la una dintre adresele noastre de email:
[email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ