Alertă în piețele cripto: Bitcoin plonjează cu peste 10% și trece sub pragul de 5.000 de dolari

| 21 noi, 10:02

Bitcoin, cea mai importantă criptomonedă din lume a scăzut, luni, la cel mai scăzut nivel de peste un an, fiind cea de-a doua mișcare violentă înregistrată în ultima săptămână.

Bitcoin a atins un minim în zona a  4.900 de dolari, consemnând astfel scăderi de peste 18 la suta în ultima săptămână și de peste 60% la sută în acest an, potrivit datelor Coinbase.

Moneda digitală a început să scadă săptămâna trecută după luni de calm relativ. Bitcoin se tranzacționa în ultimele câteva luni stabil în zona de 6.400 de dolari, consemnând o pauză în privința volatilității sale de la începutul acestui an, în timp ce restul piețelor globale s-au situat, preponderent, pe o tendință de scădere. Criptomoneda este acum cu mai bine de 30 de procente sub valoarea înregistrată de Thanksgiving’s Day din 2017.

Creșterea sa epică a început la finele anului 2017, ca urmare a faptului că moneda virtuală câștigase extrem de mult la capitolul notorietate, ajungând să fie un subiect din ce în ce mai comun de conversații. Bitcoin a depășit mai întâi pragul de 10.000 de dolari la sfârșitul lunii noiembrie 2017 și a ajuns la o valoare de aproape 20.000 de dolari înainte de Crăciunul anului trecut, în special datorită investitorilor de retail.

Ritmul rapid de creștere a coincis și cu introducerea, în premieră, a unei piețe Futures pe Bitcoin, în luna decembrie. Maximele cotației au fost înregistrate în ziua în care Chicago Mercantile Exchange, sau CME, a introdus tranzacționarea contractelor Futures pe Bitcoin pe 17 decembrie 2017. Chicago Board Options Exchange, sau CBOE, deschisese piața derivatelor cu o săptămână mai devreme. Până la apariția acestor contracte Futures, investitorii de retail se aflau aproape în imposibilitatea de a miza pe scăderea criptovalutelor, dacă este să facem abstracție de CFD-uri (contracte pe diferență de curs).

În sesiunea de luni, marea majoritate a criptomonedelor îbregistrau scăderi ample, unele dintre ele depășindu-le pe cele ale Bitcoin, spre exemplu Ethereum, Litecoin și EOS.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ