Alertă în Prahova. Tone pe pește stricat, la vânzare

| 09 apr, 2014

O grupare infracţională specializată în evaziune fiscală în comerţul cu peşte şi produse de peşte a fost destructurată, miercuri, de poliţişti prahoveni, peste 57 de tone de peşte şi produse din peşte în valoare de peste un milion de lei fiind indisponibilizate, potrivit Poliţiei Române.

Poliţiştii prahoveni au făcut, în acest dosar, opt descinderi în Ploieşti, pentru destructurarea grupării infracţionale specializate în evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare şi comerţului cu peşte şi produse din peşte.

Cu acest prilej, poliţiştii au indisponibilizat peste 47.000 de kilograme de peşte, proaspăt şi congelat, în valoare de aproximativ 850.000 de lei, şi peste 6.500 de kilograme de produse din peşte, în valoare de aproximativ 125.000 de lei.

De asemenea, alte 3.500 de kilograme de peşte şi produse din peşte, în valoare de aproximativ 63.000 de lei, au fost depistate ca fiind neconforme pentru vânzare sau cu termenul de valabilitate expirat, iar reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi ai Protecţiei Consumatorilor Prahova au dispus retragerea acestora de la vânzare.

Poliţiştii din Prahova vor audia, în acest dosar, şase persoane.

Potrivit Poliţiei Române, cei în cauză sunt bănuiţi că, în perioada 2013 - aprilie 2014, ar fi achiziţionat peşte şi produse din peşte, atât din state UE, cât şi de pe teritoriul României, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Totodată, din cercetări a reieşit că persoanele vizate de percheziţii ar fi eviscerat peşte alterat, pe care, după prelucrare, l-ar fi comercializat prin cinci societăţi comerciale din Ploieşti, punând în pericol sănătatea populaţiei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ