Cum să filetezi şi să serveşti PEŞTELE ca un bucătar de top

| 20 mar, 2014

Un peşte la grătar, servit întreg, este o desfătare pentru simţuri. Fireşte, dacă poţi să-l desfaci în fileuri fără să faci prea multă mizerie sau să arunci prea multă carne. Urmând câţiva paşi simpli, cu prima ocazie vei putea să-ţi impresionezi oaspeţii cu o îndemânare aparte.

Cum să filetezi peştele ca un bucătar de top?

1. Folosind un cuţit cu lama subţire, ascuţită şi flexibilă, faci o tăietură la cap, lângă înotătoare, până atingi şira, şi alta deasupra cozii. Tai apoi peştele începând de la cap spre coadă, urmărind şira. Mişcarea trebuie să fie fină, dar fermă. Cu o spatulă, sau pur şi simplu folosindu-te de mâna liberă, desprinzi uşor fileul.

2. Dacă în primă fază direcţia de dezosat a fost de la cap la coadă, acum pornim de la coadă înspre cap. Coada se prinde cu o mână şi se trage încet în sus, având grijă să nu rămână bucăţi de carne prinsă de os. În acest moment te poţi folosi de vârful cuţitului pentru a apăsa uşor carnea de la bază. Şira spinării, odată desfăcută, se înlătură cu tot cu coadă şi cap.

3. Folosind vârful cuţitului (sau o pensetă de bucătărie) se scot eventualele oase rămase, cu o mişcare dinspre interior spre exterior, şi se serveşte.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ