ALERTĂ în şcoli! Peste 150 de elevi depistaţi cu păduchi sau râie

| 29 sep, 2014

Peste 150 de elevi din judeţul Hunedoara au fost depistaţi de medici că sufereau de păduchi sau de râie, la începutul anului şcolar 2014-2015, după triajul epidemiologic şi aplicarea tratamentului medical necesar toate cazurile fiind vindecate în zece zile.

Potrivit datelor date publicităţii luni de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, în urma primului triaj epidemiologic efectuat pe 42.800 de copii, 148 de elevi sufereau de pediculoză, cei mai mulţi fiind depistaţi la şcolile din Valea Jiului (56), zonă în care au fost consemnate şi 22 de cazuri de scabie.

'Pentru a menţine o stare de sănătate corespunzătoare în colectivităţile de copii şi tineri, sfătuim părinţii ca la începutul anului şcolar, cât şi pe parcursul acestuia, dacă copilul prezintă semne şi simptome de boală acută infecţioasă sau parazitară - febră, dureri abdominale, dureri musculare, cefalee, roşeaţă la nivelul tegumentelor, agitaţie, să se prezinte la medicul de familie pentru stabilirea unui diagnostic şi efectuarea unui tratament adecvat', a declarat luni purtătorul de cuvânt al DSP Hunedoara, dr. Cecilia Birău.

În judeţul Hunedoara funcţionează 18 cabinete medicale şcolare, în localităţile în care nu există medici şcolari atribuţiile acestora fiind preluate de medicii de familie.

Tag-uri: elevi, paduchi, raie
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ