UPDATE : ALERTĂ METEO! Comandament de urgenţă la Guvern, posibil COD PORTOCALIU de ninsori

| 06 feb, 08:56

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat vineri în cadrul comandamentului de iarnă că este posibil să fie emis, în prima parte a nopţii de vineri spre sâmbătă, un cod portocaliu de ninsori şi viscol în sudul ţării.

Ion Sandu, directorul ANM a declarat în cadrul comandamentului că este posibil să fie emis un COD PORTOCALIU, în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo.

"În prima parte a nopţii, pentru TR, OT, DB şi AG, adică autostrada A1, e posibil să se emită cod portocaliu...în a doua jumătate a nopţii, viscolul se mută în estul munteniei şi dobrogea. Mâine în jurul orei 14 va fi o pauză iar pentru duminică şi luni, ANM va emite cel mult o informare meteo, să vedem dacă lucrurile se intensifică sau scad...va continua să ningă, duminică va mai fi vânt. În Oltenia duminica şi luni putem vedea viscolirea zăpezilor de pe câmp. După data de luni, vor rămâne temperaturi scăzute câteva zile, până la jumătatea săptămânii viitoare", a spus Ion Sandu.

Vineri dimineaţă este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Argeş, Dâmboviţa, Caraş-Severin şi local în Ialomiţa.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, ieri, o avertizare cod galben de ninsori şi viscol, valabilă de vineri de la ora 16.00 până sâmbătă la ora 14.00.

Potrivit avertizării transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie, în a doua parte a zilei de vineri şi la începutul nopţii de vineri spre sâmbătă, aria ninsorilor va cuprinde treptat zona Munţilor Banatului şi cea mai mare parte a Olteniei, Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. Ninsorile se vor extinde şi în Muntenia şi Dobrogea, unde va continua să ningă, în general slab, până sâmbătă după-amiază.

Cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate în Oltenia şi la munte, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va avea intensificări temporare, viscolind şi spulberând zăpada, în regiunile sudice, dar şi la munte, unde va atinge la rafală peste 50-60 de kilometri pe oră, iar în sudul Banatului, 80 de kilometri pe oră. Vântul se va diminua în intensitate în cursul zilei de sâmbătă.

În regiunile sudice, vântul se va intensifica de vineri dimineaţă, iar ninsori, în general slabe cantitativ, vor fi local şi în restul teritoriului, a precizat ANM.

Avertizarea cod galben a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Prahova, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Argeş, Olt, Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Sibiu, Braşov şi Covasna.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ