ALERTĂ meteo: Vreme EXTREMĂ în România

| 16 iun, 08:54

De la caniculă şi secetă, trecem la ploi torenţiale şi inundaţii. 27 de judeţe din nordul, estul şi centrul ţării sunt vizate de o avertizare cod galben, care intră în vigoare de la ora 12 :00 şi este valabilă până mâine la ora 23:00

În acest interval, sunt asteptate ploi torenţiale, vijelii, tunete, fulgere şi grindină. Şi hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pentru râuri din şapte judeţe care expiră marți la ora 16.00.

Şi hidrologii au emis un cod galben de inundaţii pentru râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj şi Alba care expiră astăzi la ora 16:00.

”Noi am emis ieri o atenționare hidrologică de cod galben de inundații, valabilă pentru râuri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor, Cluj şi Alba. Fenomenele vizate sunt scurgerile de pe versanți cu posibile inundații locale, creștere de debite”, potrivit hidrologilor.

Clujenii au rămas uimiţi când au văzut cum ploua cu grindină. Drumul din comuna Floreşti a fost acoperit cu gheaţă după ruperea de nori, iar şoferii au circulat cu atenţie pentru a evita accidentele rutiere.

Grindina a acoperit si curtea primarului din Floresti, Horia Şulea, care a postat fotografiile pe facebook.

Probleme au fost şi la Iaşi, după o ploaie torenţială. O stradă din oraș a fost inundată iar traficul a fost dat peste cap.

În schimb, pentru agricultorii din judeţul Constanţa situaţia este disperată. Nu a mai poluat de mai bine de doua luni, iar oamenii se plâng că seceta le distruge culturile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ