Alexandru Cotovelea, aviz favorabil pentru postul de ministru la Societatea Informaţională

| 04 mar, 2014

Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi Senat au dat, marţi, aviz favorabil pentru Alexandru Răzvan Cotovelea, propus ministru delegat pentru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Ponta III.

 

Alexandru Răzvan Cotovelea a fost audiat, marţi, de către membrii Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţii din Camera Deputaţilor, respectiv de către cei ai Comisiei pentru Economie, Industrie şi Servicii din Senat. 

Cotovelea a primit 17 voturi pentru şi 4 împotrivă. 

,,Creşterea ratei de absorbţie a fondurilor europene este unul dintre obiectivele mele prioritare. Avem multe proiecte cu valoare adăugată mare de dus la bun sfârşit şi doresc să realizez asta în contextul programului de guvernare. Încercăm să sprijinim pe mai multe paliere operatorii privaţi. Trebuie gândite facilităţi fiscale care să stimuleze, pe termen mediu şi lung, domeniul IT. De asemenea, trebuie să vedem cum putem creşte şi salariul celor care lucrează în minister deoarece avem o medie de 1.400 de lei', a spus Alexandru Răzvan Cotovelea în cadrul audierilor. 

Cotovelea s-a născut la 3 iulie 1973. În perioada 1991-1997, a urmat cursurile Facultăţii de Energetică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, în 1999 obţinând o diploma de master în Energetică/Management - Probleme avansate de electroenergetică, la aceeaşi facultate. Este doctor în Ştiinţe Politice. 

Din 1 aprilie 2004 până la 12 ianuarie 2009, în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, a fost director general al Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale (ACIS), coordonator naţional adjunct al Asistenţei Financiare Nerambursabile, iar din 2009 până la 2 martie 2011, director general adjunct al aceleiaşi structuri. 

În perioada 15 mai 2012-1 februarie 2013, a ocupat funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Europene, responsabil cu coordonarea activităţii Direcţiei generale coordonarea instrumentelor structurale şi a Direcţiei asistenţă Spaţiul Economic European.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ