Alfred Simonis: Ziua Naţională a României este ziua în care ne întoarcem la istorie

| 04 dec, 19:11

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat luni că Ziua Naţională a României este ziua în care românii se întorc la istorie, în care îşi amintesc despre cei care acum 105 ani au reuşit să facă "ceea ce din punct de vedere geografic este România de astăzi".

 

"Ziua Naţională a României este un eveniment cu totul special pentru toţi românii. Este ziua în care ne întoarcem la istorie, ziua în care ne amintim despre cei care acum 105 ani au reuşit să facă ceea ce din punct de vedere geografic este România de astăzi. Ţara a căpătat un contur clar şi s-a pornit pe un drum nou cu idealuri înalte despre cum ar trebui să evolueze. Acum, la 105 ani de la Marea Unire, nu putem să nu ne întrebăm dacă noi, ca popor, am reuşit. Unii vor spune că da, alţii vor argumenta contrariul. E adevărat şi că de zeci de ani, în Ziua Unirii, discursurile sunt despre dezbinare, nu despre unire şi trebuie să recunoaştem că în societate s-au creat falii ce uneori par imposibil de adus împreună. Putem să căutăm vinovaţi mult timp de acum înainte, să discutăm în continuare în contradictoriu, dar românii nu mai au nevoie de discuţii sterile şi interminabile. Vorbele aruncate în van trebuie înlocuite de fapte concrete, măsuri, pe care noi, vremelnicii oameni politici, trebuie să le luăm pentru România şi pentru români", a spus Simonis în plenul comun al Parlamentului în şedinţa solemnă dedicată Zilei Naţionale.
Acesta a menţionat că au trecut 105 ani de la Marea Unire, perioadă în care istoria şi prezentul ne arată un popor care a avut puterea să treacă peste perioade dificile, "o naţiune care a ştiut să sufere, dar să se şi bucure".
"Au existat momente în care românii s-au simţit abandonaţi, fără speranţă, iar atunci doar credinţa în Dumnezeu şi biserică i-a ţinut aproape. Aceasta este o realitate pe care nu avem cum să o uităm. Trecutul ne-a încercat greu, dar parcă nici prezentul nu este cu mult mai blând. Războaie la graniţă şi în depărtare, pandemii, crize sociale, uneori şi crize politice, însă toate acestea par o poveste fără de sfârşit. Am convingerea că putem depăşi împreună orice obstacol, pentru că aşa cum spuneam, românii au puterea să depăşească momentele dificile, însă pentru a reuşi e nevoie ca oamenii să vadă din partea noastră implicare, atitudine, empatie şi patriotism. Ne place sau nu să recunoaştem, suntem o clasă politică datoare României. Cum stingem această datorie? Făcând ceea ce promitem, pentru că e singurul lucru pe care oamenii îl cer de la noi", a afirmat preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ