Au fost folosite de către om din timpuri străvechi. Sunt extrem de sănătoase şi te VINDECĂ DE BOLI

| 03 mar, 2014

Algele sunt primele organisme vii care au aparut pe faţa pământului şi conţin o bogăţie de minerale şi vitamine numai bune pentru organismul greu încercat de stres şi poluare al omului modern.

În mare parte, algele nu au contraindicaţii şi prezinta o toxicitate redusa. Pot fi gasite de vânzare uscate sau sub forma de capsule la magazinele cu produse naturale. În România, exista un preparat care conţine alge autohtone, în mare parte folosit pentru uz cosmetic, dar şi pentru probleme dermatologice (iritaţii ale pielii, acnee purulenta). Din cauza conţinutului ridicat de iod, algele sunt contraidicate în caz de hipertiroidie şi nu se vor administra în timpul sarcinii sau al alaptarii.

Fucus vesiculosus, de folos TIROIDEI

Este o sursa importanta de iod, utila pentru buna funcţionare a glandei tiroide. Este folosita mai ales în caz de hipotiroidie. Mai conţine principii tonic amare, vitaminele C, B, E, sodiu, magneziu, calciu, fier. Este utila şi în cazul femeilor care au ciclu menstrual neregulat şi sindrom premenstrual. Ajuta la intensificarea metabolismul general şi reduce nivelul colesterolului. Este indicata şi în inflamaţii ale ganglionilor limfatici, guta, astm bronşic.

Mod de utilizare: Intern, sub forma de decoct (o lingura de planta la o cana cu apa se fi erbe timp de cinci minute). Se beau trei-patru cani pe zi.

LAMINARIA, tonic şi remineralizant

Conţine iod, sodiu, potasiu, calciu, siliciu, magneziu, numeroase oligoelemente, glucide, vitaminele A, B, C, D, E, clorofila. Este un bun tonic general, remineralizant, laxativ. Ajuta la menţinerea unei bune circulaţii sangvine. Este indicata în caz de dezechilibre endocrine, guşa, astenie nervoasa, stres, depresie, rahitism, tulburari de creştere la copii, ateroscleroza, hipercolesterolemie, reumatism cronic, astm bronşic. Mai este folosita şi pentru a reduce efectele negative ale radioterapiei. Extern, este recomandata în inflamaţii acute, dermatoze.

Mod de utilizare: pentru uz intern, se face un ceai, lasând la macerat, timp de 4-5 ore, o parte de planta şi 10 parţi apa. Apoi se fi erbe pâna da în clocot. Pentru uz extern, se vor face cataplasme, bai generale sau locale cu ceai de laminaria.

ALIMENTE - MEDICAMENT

"Prin termenul generic de alge se înţelege un numar de aproape 25.000 de specii diferite. Sunt considerate ca fiind primele organisme vii care au aparut pe suprafaţa globului terestru. Daca în Occident algele îsi gasesc o larga aplicare în industria cosmetica, în Extremul Orient ele sunt consumate din abundenţa. În Japonia, anumite alge alimentare fac obiectul unor adevarate culturi, folosite fiind ca medicamente-aliment şi în producţia de remedii homeopatice.

Algele au fost folosite de catre om din timpuri stravechi înainte de a putea explica stiinţific multiplele lor acţiuni benefice. Viaţa actuala este sursa a numeroase dezechilibre si algoterapia poate da rezultate bune în numeroase afecţiuni. Terapia cu alge este eficienta datorita conţinutului lor bogat în minerale, dar si prin lipsa totala de toxicitate."

 

Tag-uri: alge, boli
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ