Alimentele care NU sunt atât de sănătoase pe cât crezi

| 14 iul, 2014

Unele alimente, foarte mult și foarte des folosite în bucătăriile noastre, nu sunt chiar atât de sănătoase pe cât am vrea să credem.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline este sănătos, mai ales datorită grăsimilor mononesaturate, însă nu există studii care să ateste faptul că acest ulei te poate ajuta în tratarea bolilor cardiovasculare. Acesta a fost folosit în bucătăria greacă și italiană mult mai târziu și inițial a fost folosit ca unguent pentru corp. Uleiul de măsline aduce numeroase proprietăți pielii și părului, însă pentru gătit nu este alegerea cea mai bună, pentru că oxidează ușor la temperaturi înalte.

Uleiurile vegetale

Despre uleiul de floarea soarelui în special, dar și  cel de porumb, de soia sau de alune, se știe deja că nu sunt cele mai bune alegeri când vine vorba de gătit. Motivul este că la temperaturi înalte, pentru perioade mai lungi de timp, acestea produc oxidanți toxici. În plus, aceste uleiuri vegetale conțin grăsimi saturate, care au fost legate în unele cazuri de riscul crescut de cancer. Alegerile mai bune sunt cel de cocos (pentru gătit) sau clasicul unt.

Laptele degresat

Calciul și vitaminele A, D, K ori E  nu pot fi absorbite de organism dacă nu sunt și însoțite de grăsimi, iar laptele degresat este lipsit de acele grăsimi necesare. De aceea, tot cel mai bine este să consumi laptele integral, scrie Nina Teicholz în cartea sa, ”The Big Fat Surprise” (Marea surpriză a grăsimilor – n.r.).

Cerealele integrale

Chiar dacă sunt carbohidrați complecși și mulți ar spune că nu îngrașă la fel de mult ca cerealele procesate, se pare că adevărul este undeva la mijloc. Cerealele integrale sunt tot carbohidrați, ce se descompun în organism în glucoză, iar glucoza determină eliberarea de insulină, ce stimulează creșterea în kilograme. Mai mult de atât, cerealele conțin acid fitic, ce inhibă absorbția de minerale și enzime necesare oaselor. Unele studii arată că excesul de acid fitic poate duce la osteoporoză.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ