Alina Bica: Florian Coldea a intervenit în dosarul fratelului Laurei Codruţa Kovesi

| 21 feb, 09:12

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica susţine că fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a acționat pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi.

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica a declarat la Antena 3 că toul a pornit de la un dosar care îl viza pe fratele lui Kovesi, potrivit capita.rol.

“M-am aflat prinsă în două focuri, pe de o parte doamna Kovesi, pe de alta domnul Coldea, urmare a refuzului meu de a cooperare în termenii doriți de dumnealui."

Ea a spus că I s-a sugerat că ar trebui să verifice competența DIICOT și să ia decizia de declinare a dosarului. Potrivit fostei șefe a DIICOT, dosarul în care era vizat fratele Laurei Codruța Kovesi, Sergiu Lascu, a fost clasat, după ce a fost declinat de la DIICOT, la DNA, aspect pe care l-a citit în presă.

Dosarul despre care a vorbit fosta șefă a DIICOT, este cel privind Transgaz, deschis în 2014, potrivit Capital.ro.

În opinia lui Bica, dacă dosarul s-ar redeschide, fratele fostei şefe a DNA  ar putea răspunde pentru fapte penale.

Ăn 2016, Bica l-a acuzat pe Florian Coldea că i-ar fi cerut să nu-l mai urmărească penal pe omul de afaceri Ovidiu Tender, apoi i-a făcut plângere penală la DNA pentru favorizarea infractorului.

În  noiembrie 2016 Alina Bica a fost condamnată în primă instanță de către ÎCCJ la patru ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de favorizarea făptuitorului. În ianuarie 2018, ea a ajuns în Costa Rica, iar câteva luni mai târziu a fost arestată, în vederea extrădării.

În decembrie anul trecut, magistraţii instanţei supreme au suspendat punerea în aplicare a pedepsei de 4 ani cu executare, după ce avocaţii fostei şefe DIIOCT au contestat completul de 5 judecători.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ