Alina Gorghiu cere demisia lui Isărescu, dacă se dovedește că acesta a colaborat cu Securitatea

| 10 mar, 14:52

Senatorul liberal de Timiş Alina Gorghiu a declarat vineri că dacă se vor adeveri suspiciunile apărute în spaţiul public privind o eventuală colaborare cu fosta Securitate a guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, acesta trebuie să-şi dea demisia din funcţie.

''Dacă se confirmă aceste suspiciuni, cred că este cazul, indiferent de cum îl cheamă pe omul respectiv, să-şi dea demisia din funcţie'', a afirmat Alina Gorghiu într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Ea a punctat că din judeţul Timiş a pornit iniţiativa privind legea lustraţiei şi era destul de respectată ideea că ''în statul român cei care fac poliţie politică, în general, nu au ce să caute în funcţii publice sau în funcţii de demnitate publică''.

Gorghiu a subliniat că nu vrea să se refere la un nume, ci face o apreciere de principiu.

''La fel de bine îmi aduc aminte cazul Mona Muscă, cea care, în urma unor suspiciuni de aceeaşi natură, a ieşit din viaţa politică, a ieşit din viaţa publică şi aş vrea ca genul acesta de cazuri, indiferent de numele persoanei respective şi de popularitatea persoanei respective, să nu se analizeze cu oca diferită, să existe aceeaşi unitate de măsură'', a detaliat Alina Gorghiu.

Senatoarea liberală a mai spus că în cazul Isărescu ar dori să vadă o reacţie a guvernatorului BNR, afirmând că ''deşi de trei zile există această suspiciune exprimată în spaţiul public, o anchetă jurnalistică (...), nu am văzut nicio reacţie nici a instituţiei, nici a domniei sale''.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) a precizat marţi, în privinţa verificării guvernatorului Mugur Isărescu, că a emis la 21 mai 2002 o decizie de neapartenenţă/ necolaborare cu Securitatea ca poliţie politică în cazul lui, subliniind că reverificarea acestuia nu mai este posibilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ