Alina Gorghiu: „Comisia Europeană a clasat două proceduri de infringement”

| 17 iul, 19:24

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că au fost clasate de Comisia Europeană două proceduri de infringement care se refereau la neîndeplinirea unor obligaţii prevăzute în directivele cu privire la combaterea terorismului şi la mandatul european de arestare.

 

"Este rezultatul eforturilor depuse de Executiv şi Legislativ finalizate cu adoptarea de către Parlament a Legilor 306/2022 şi 68/2023. În cazul procedurii de infringement care are ca obiect transpunerea incorectă a unor prevederi privind mandatul european de arestare şi procedurile de predare între statele membre, măsurile naţionale de conformare au intrat în totalitate în sarcina Ministerului Justiţiei. Mulţumesc tuturor specialiştilor din Ministerul Justiţiei care au lucrat la acest proiect", a transmis Alina Gorghiu, într-o postare pe Facebook.
Potrivit lui Gorghiu, există alte două acţiuni de infringement pentru care sunt necesare măsuri legislative din sfera de competenţă a Ministerului Justiţiei.
"Prima se referă la Decizia-cadru privind rasismul şi xenofobia. La 28 iunie, a fost pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru modificarea Codului penal. În toamnă, acest proiect trebuie să intre în Parlament, asumat de Guvern. O altă cauză se referă la dreptul de a avea acces la un avocat în cadrul procedurilor penale şi procedurilor privind mandatul european de arestare. Vom prezenta în curând soluţiile propuse de specialişti pentru a soluţiona şi această problemă. Ministerul Justiţiei îşi îndeplineşte rolul în ceea ce priveşte pregătirea măsurilor necesare pentru modernizarea legislaţiei şi îndeplinirea obligaţiilor României, ca stat membru UE", a explicat Alina Gorghiu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ