Alina Gorghiu: Cred că e nevoie de un lider al PNL care să vizeze unificarea dreptei în vederea câștigării prezidențialelor

| 20 ian, 17:10

Senatorul Alina Gorghiu consideră că este nevoie ca Partidului Național Liberal (PNL) să aibă un lider care să vizeze unificarea dreptei până la alegerile europarlamentare, în vederea recâștigării alegerilor prezidențiale din 2019.

''Cred că este nevoie de un lider al PNL care să vizeze unificarea dreptei până în alegerile europarlamentare, au timp să genereze și să pună în practică acest proiect în vederea câștigării din nou a prezidențialelor'', a declarat Alina Gorghiu vineri, într-o conferință de presă, la Timișoara.

În opinia sa, cei care vor conduce partidul ar trebui să-și asume foarte clar proiectul politic de reunificarea a dreptei, proiect pe care ea îl va susține și fără de care ''nu ar trebui să-și dorească nimeni candidatura pentru conducerea PNL''.

Răspunzând întrebărilor presei, Alina Gorghiu a punctat că niciodată nu a funcționat unificarea dreptei decât pe termen foarte scurt, atunci când s-au făcut alianțe politice.

''Eu cred că o coagulare pe termen lung poate fi făcută exclusiv printr-o fuziune a partidelor de dreapta'', a afirmat Alina Gorghiu.

Senatoarea crede că este esențial ca liberalii să vadă că dreapta este fragmentată și ''trebuie să constatăm că întotdeauna, înaintea prezidențialelor, un lider cu viziune, indiferent care a fost acela, a reușit să coaguleze structurile de pe partea dreaptă și din acest punct de vedere (...)''.

Alina Gorghiu a subliniat că nu discută acum nume de partide de dreapta și despre liderii lor, ci doar despre principii, dar a făcut totuși referire la USR și ALDE, hotărârile revenind însă viitoarei conduceri legitime a PNL.

Tag-uri: alde, Alina Gorghiu, PNL, USR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ