Alina Gorghiu: Klaus Iohannis este unul din oamenii care au adus plus valoare în politica europeană şi nu numai

| 13 mar, 19:32

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri că preşedintele Klaus Iohannis este unul din oamenii care au adus un plus valoare în politica europeană şi nu numai şi avem toată legitimitatea să solicităm, pentru România, această poziţie de secretar general al NATO, pentru că preşedintele Klaus Iohannis reprezintă, în această situaţie, România.

 

”Eu sunt un om foarte atent la politica europeană, graţie poziţiilor publice pe care le-am deţinut de preşedinte interimar al Senatului, de vicepreşedinte pentru politică Externă, acum ca ministru al Justiţiei, membru al adunării parlamentare. Am fost foarte atentă la politica europeană din ultimii ani de zile şi vreau să vă spun un lucru pe care nu avem cum sa nu-l remarcăm, cei care suntem atenţi la politica europeană. Preşedintele Klaus Iohannis este unul din oamenii care a adus un plus valoare în politica europeană şi nu numai. Este un om cu experienţă, unul dintre pilonii grei la nivel de instituţii europene. Prezenţa dumnealui a schimbat foarte multe decizii şi a făcut ca Europa să fie sensibilă la mesajele din Estul Europei”, a afirmat Alina Gorghiu.
”Sigur, mi-aş dori extraordinar de mult şi cred că avem toată legitimitatea să solicităm, pentru România, pentru că preşedintele Klaus Iohannis reprezintă, în această situaţie, România, o poziţie atât de semnificativă la nivel mondial”, a completat Gorghiu.
Ea a menţionat că faptul că Secretarul General al NATO ar putea avea în premieră un european din Est este un lucru extraordinar de bun.
”Beneficiază de susţinere, are toate argumentele necesare pentru a ocupa această poziţie şi sper să înţelegem că acest proiect este pentru România, această candidatură este pentru România şi în beneficiul ei”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ