Alina Gorghiu: „Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar, să vină cu soluţii!”

| 18 apr, 17:20

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat marţi, despre criza cerealelor, că Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar, să vină cu soluţii în cazul fermierilor afectaţi de războiul din Ucraina, ea arătând că nu le-a văzut în spaţiul public. Gorghiu a anunţat că liberalii vor vota la Camera Deputaţilor împotriva moţiunii care îl vizează pe Petre Daea.

”Zilele trecute, ministrul Agriculturii şi PSD cereau facilitarea dialogului cu ucrainenii pe tema acestui tranzit de produse agricole de către ministrul Aurescu, s-a rezolvat şi această problemă, s-a facilitat dialogul, mâine are loc întâlnirea însă cfredem noi că Ministerul Agriculturii trebuie să se poziţioneze mult mai clar, să vină cu soluţii. Nu le-am văzut în spaţiul public”, a spus Alina Gorghiu, conform News.ro.

Ea a precizat că pe 25 aprilie are loc Consiliul de Miniştri ai Agriculturii, când se va stabili o poziţie unitară pe acest subiect al tranzitului de cereale din Ucraina, către restul lumii, prin România”, a arătat preşedintele interimar al Senatului.
Alina Gorghiu a mai spus că important este să găseacă soluţii. ”Nu cred că ne putem permite să stăm zile la rând şi să dăm din umeri. Preşedintele României a făcut acest efort de comunicare cu Comisia Europeană şi a reuşit să obţină un rezultat palpabil, un nou set de ajutoare, prim-ministrul, alături de celelalte state afectate, de ceilalţi premieri, a trimis o scrisoare Comisiei şi de asemenea a avut dialog cu fermierii şi cu toată industria, astfel încât vor beneficia de încă 22 de milioane compensaţii”, a precizat ea.
Preşedintele interimar al Senatului a spus: ”Ne trebuie soluţii mult mai articulate din partea ministrului Agriculturii”.
Alina Gorghiu a anunţat că liberalii vor vota în Camera Deputaţilor împotriva miţiunii simple care îl vizează pe Petre Daea, ministrul PSD al Agriculturii.
”Este un demers care nu rezolvă decât mai bifează activitatea parlamentară a colegilor din opoziţie”, a completat ea.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ