Alina Gorghiu: PSD urmăreşte fraudarea alegerilor prin stoparea controalelor Curţii de Conturi

| 02 sep, 2014

Vicepreşedintele ACL Alina Gorghiu a apreciat marţi că PSD urmăreşte fraudarea alegerilor prin stoparea controalelor Curţii de Conturi, în condiţiile în care sunt menţinuţi în funcţie doi membri ai Colegiului de Conducere al acestei instituţii ale căror mandate au fost declarate neconstituţionale.

'Guvernul Ponta continuă să calce în picioare separaţia puterilor în stat şi dă indicaţii Parlamentului cum să nu aplice o decizie definitivă şi obligatorie a Curţii Constituţionale. Prin adresa de ieri a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul către Camera Deputaţilor, PSD urmăreşte fraudarea alegerilor prin stoparea controalelor Curţii de Conturi. Practic, prin menţinerea în funcţie a celor doi membri ai Colegiului de Conducere al Curţii de Conturi, ale căror mandate au fost constatate ca neconstituţionale de către Curtea Constituţională, PSD îşi asigură majoritatea voturilor în structura de conducere a Curţii de Conturi, care poate opri orice control al acestei instituţii la primăriile sau consiliile judeţene arondate PSD şi acoliţilor săi', a afirmat Gorghiu, într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES.

În opinia deputatului PNL, acest gest este 'al treilea capitol din strategia elaborată de PSD pentru fraudarea alegerilor, după crearea mecanismului de furat voturi prin OUG nr. 45/2014 şi ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali'.

Gorghiu a mai susţinut totodată că fondurile care ajung la aleşii locali pot fi cheltuite de aceştia 'după bunul plac' pentru că nu mai are cine să-i controleze.

'Curtea de Conturi a fost acaparată de PSD, întrucât domnii Zgonea şi Tăriceanu încalcă Constituţia, refuzând să pună în aplicare decizia Curţii Constituţionale. Refuzul se bazează pe 'indicaţia preţioasă' a ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul. (..) De la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR, orice act îndeplinit de Curtea de Conturi cu participarea celor două persoane numite neconstituţional este nul de drept, iar continuarea îndeplinirii funcţiei de către aceste persoane periclitează activitatea unei instituţii de control în statul român şi poate atrage răspunderea penală pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu', a explicat Gorghiu.

În consecinţă, Alina Gorghiu a solicitat în numele Alianţei Creştin-Liberale întrunirea în procedură de urgenţă a celor două Camere, în şedinţă comună, pentru numirea altor persoane la Curtea de Conturi, în conformitate cu decizia Curţii Constituţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ