DNA: Viorel Hrebenciuc, ACUZAT de folosirea influenţei în scopul obţinerii de bani sau bunuri

| 04 sep, 2014

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele deputatului Viorel Hrebenciuc, membru în Comitetul Executiv Naţional al PSD, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid.

'La cererea unei persoane care, direct sau indirect, prin intermediul membrilor familiei sale sau al apropiaţilor, controlează o societate comercială deţinătoare a unui post de televiziune, deputatul Viorel Hrebenciuc s-a implicat nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului să revină asupra unei decizii prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv', informează un comunicat al DNA.

Procurorii arată că în realizarea acestor demersuri Viorel Hrebenciuc s-a folosit de influenţa şi autoritatea pe care le deţine în calitatea sa membru al structurilor de conducere din partidul din care face parte.

'Prin acţiunea sa de punere în aplicare a influenţei, a autorităţii, exercitată de parlamentarul Viorel Hrebenciuc, s-a cauzat o tulburare însemnată şi efectivă a activităţii CNA, prin exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor de serviciu şi încălcarea dispoziţiilor legale din domeniul audiovizual, ceea ce a permis funcţionarea în continuare a unui post de televiziune căruia îi fusese retrasă în mod corect licenţa', se mai arată în comunicat.

Iniţial, pe data de 17 septembrie 2013, CNA a decis cu o majoritate de 7 la 4, retragerea licenţei audiovizuale pentru postul TV în cauză. Motivul retragerii licenţei a fost încălcarea dispoziţiile art.57 alin.1 lit. b teza 2 din Legea nr.504/ 2002 a audiovizualului, în sensul că postul TV respectiv a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului, singura sancţiune prevăzută de lege într-o asemenea situaţie fiind retragerea licenţei.

'După numai două săptămâni, la data de 1 octombrie 2013, CNA a revocat decizia anterioară (6 voturi pentru şi 4 voturi împotrivă, din 10 membri prezenţi), precizându-se doar că argumentele conţinute în contestaţia depusă de postul TV au fost admise, fără a se mai realiza o analiză tehnică sau să se ţină cont dacă există un punct de vedere al specialiştilor din cadrul CNA care să constate dacă susţinerile din contestaţie sunt temeinice şi legale', susţin procurorii.

Din analiza materialelor existente la dosar, s-a stabilit că, urmare a demersurilor menţionate anterior, în mod nejustificat, trei dintre membrii CNA care la şedinţa anterioară votaseră pentru retragerea licenţei postului TV în şedinţa din 1 octombrie 2013 au votat în favoarea postului TV, deşi situaţia de fapt nu s-a schimbat.

'La data de 4 septembrie 2014, persoanei sus menţionate i s-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane', precizează DNA.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc a declarat joi la ieşirea de la DNA că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la CNA.

Citeşte şi: Viorel Hrebenciuc, urmărit penal de DNA în dosarul CNA: "Este o prostie! Sunt o victimă colaterală"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ