Vicepreşedintele CNA şi-a dat demisia, iar noul regulament nu poate intra în vigoare

| 16 sep, 2014

Viorel Vasile Buda, vicepreşedinte al Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), şi-a anunţat, la începutul şedinţei de marţi, demisia din funcţie, invocând motive personale.

Buda a fost ales vicepreşedinte al CNA în ianuarie 2013. Propus de PNL, el a fost numit membru titular în CNA, pentru un mandat de şase ani, de plenul reunit al Parlamentului, pe 30 octombrie 2012.

Cum interpretează această demisie Narcisa Iorga, membru CNA:

"Astăzi, în deschiderea ședinței Consiliului (la ora 10.10), Viorel Vasile Buda și-a anunțat demisia din funcția de vicepreședinte. El a condus ședințele în ultima perioadă Și astăzi trebuia să se întâmple la fel, în absența președintelui Consiliului. După anunțul sec al lui Viorel Buda, tocmai când ne pregăteam să propunem un președinte de ședință, cine intră în sală? Laura Georgescu. Joc de scenă. Ea nu semnează noul Regulament de Organizare și Funcționare (ROF), care îi reduce puterile, deci acest act nu poate intra în vigoare. Vicepreședintele, care ar fi putut să-l semneze își dă demisia din funcție și rămâne simplu membru. CNA merge mai departe. Eu am ieșit din ședință", scrie pe pagina de Facebook Narcisa Iorga.

Valentin Jucan,  membru CNA, declara că prin actualul ROF Laura Georgescu "nu mai are putere", deşi Regulamentul "a fost făcut pentru instituţie".

"Nu este bine să modificăm ROF împotriva unui om, ci trebuie să-l gândim pentru instituţie. Evident că în acest moment aşa arată. Dacă facem abstracţie de tot ceea ce s-a întâmplat, este un ROF mult mai transparent pentru o instituţie normală. Noi nu l-am gândit împotriva Laurei Georgescu (...) Doamna Georgescu nu mai are putere. Dacă nu va semna documentele aprobate de Consiliu, este abuz în serviciu. Dacă doreşte să ne pună beţe în roate, poate să-l atace (n.r. ROF) în contencios administrativ", a spus Jucan.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ