UPDATE Narcisa Iorga (CNA), urmărită penal de DNA: "Nu am încălcat niciodată legea"

| 04 sep, 2014

Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului, s-a prezentat, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

UPDATE. Procurorii DNA susţin că dispus urmărirea penală faţă de Narcisa Iorga sub aspectul ăvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

În cauză există elemente din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: 

Ulterior datei de 17.09.2013, dată la care C.N.A. a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Iorga Narcisa – Clementina, membru al C.N.A., a îndrumat persoana care controla societatea comercială deținătoare a postului de televiziune respectiv, să apeleze la cunoştinţele sale din mediul politic, pentru a influenţa votul pe care ceilalţi membri ai CNA urmau să îl dea cu privire la contestaţia pe care postul TV respectiv intenţiona să o formuleze. În acest context, Iorga Narcisa a precizat pe cine anume dintre oamenii politici trebuie să îi acceseze şi capaciteze, pentru ca aceştia, la rândul lor, să îi influenţeze pe membrii CNA asupra cărora puteau să îşi exercite influenţa şi autoritatea. În acest context, printre oamenii politici nominalizaţi de Narcisa Iorga, s-a numărat şi parlamentarul Viorel Hrebenciuc.

Ca urmare a indicaţiilor primite de la Iorga Narcisa, persoana respectivă i-a solicitat sprijin deputatului Hrebenciuc Viorel, astfel încât acesta să se implice nemijlocit în realizarea de demersuri pentru a determina funcţionari din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (C.N.A) ca instituţia ce reprezintă singurul organ de reglementare în domeniul audiovizualului, să revină asupra deciziei prin care a fost retrasă licenţa pentru postul de televiziune respectiv.

La data de 4 septembrie 2014, persoanei sus menţionate i s-au adus la cunoștință calitatea de suspect și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane. 

UPDATE Procurorii anticorupţie au trimis-o în judecată pe Narcisa Iorga, membră a CNA, sub acuzaţia de instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid, în dosarul în care mai este urmărit penal şi deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

UPDATE Narcisa Iorga, membră a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat joi la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că nu a încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici altă lege.

'Vreau să vă asigur că nu pot să dau niciun fel de detaliu legat despre acest stadiu (n.r. - al anchetei) şi să vă asigur, de asemenea, că am fost întotdeauna pentru aplicarea legii, nu pentru abaterea de la lege. (...). Nu am încălcat niciodată Legea audiovizualului şi nici o altă lege a ţării', a afirmat Iorga, care s-a prezentat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă că este urmărită penal în dosarul de corupţie de la CNA.

Ea a refuzat să dea alte detalii, menţionând că este o anchetă care se derulează şi că în timpul acesteia vor fi aduse probe şi de o parte, şi de alta.

'Din punctul meu de vedere nu am făcut altceva decât să aplic legea. Atât, nimic altceva', a subliniat reprezentanta CNA.

La 24 iulie, Narcisa Iorga declara că procurorii anticorupţie sunt foarte interesaţi de ceea ce se întâmplă în CNA. Atunci, ea a a fost audiată, în calitate de martor, în cazul plângerii depuse împotriva Laurei Georgescu de către reprezentanţi ai PP-DD.

Preşedintele PP-DD, Simona Man, şi Liliana Mincă, deputat PP-DD, au depus la DNA la începutul lunii iulie o sesizare privind posibilele acte de corupţie ale preşedintei CNA, Laura Georgescu.

În cursul dimineţii, la DNA s-a prezentat şi social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. La ieşirea din sediul instituţiei, el a declarat că i s-a comunicat că are calitatea de suspect în dosarul de corupţie de la CNA.

'Eu sunt aici, bănuiesc, o victimă colaterală. Mi s-a adus la cunoştinţă faptul că sunt suspect în acest dosar', a afirmat Hrebenciuc.

Procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Citeşte şi: DNA: Viorel Hrebenciuc, ACUZAT de folosirea influenţei în scopul obţinerii de bani sau bunuri

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ