O nouă televiziune apare în România

| 18 sep, 2014

Un nou post TV de ştiri se va lansa la începutul anului viitor. Televiziunea "laştiri.ro" este patronată de Lucian Mândruţă.

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) au acordat, joi, două licenţe audiovizuale, prin satelit şi prin reţele de comunicaţii electronice, televiziunii de ştiri "laştiri.ro", care se va lansa la începutul anului 2015.

Licenţele audiovizuale au fost solicitate de societatea Media Play SRL, deţinută de jurnalistul Lucian Mîndruţă, în calitate de unic asociat, iar decizia CNA a fost avut nouă voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

"Noi am pornit în povestea aceasta de la o constatare statistică. (...) 620.000 de oameni din mediul urban au renunţat la TV şi consumă informaţiile în mediul online. Asta înseamnă pentru noi o veste bună, pentru că am realizat că există o nişă de piaţă, care poate să ne dea şansa să ne facem meseria. În cazul meu este vorba de meseria de manager, în cazul lui Alex (n.r. - Alexandru Livadaru, producător general al proiectului laştiri.ro) cea de jurnalist. Încercăm să-i readucem pe cei care au plecat înspre online de la televizor, ori pentru că nu au mai avut răbdare, ori pentru că nu s-au mai regăsit în oferta actuală. Am vrea spre capătul carierei să facem ceva pentru publicul din România, publicul de calitate, şi anume să le dăm conţinut audiovizual mai divers decât acum şi cu respectarea principiilor jurnalistice şi fără încrâncenare (...) Noi nu credem că publicul care a plecat de la televizor e complet pierdut pentru audiovizual", a spus Lucian Mîndruţă în faţa membrilor CNA.

Potrivit lui Mîndruţă, televiziunea laştiri.ro este dedicată "oamenilor care vor să vadă jurnalism de calitate".

Structura programelor include producţii proprii (90%) şi producţii audiovizuale ale altor producători (10%), iar grila cuprinde programe de informare (55%), programe educative, culturale şi religioase (5%), filme - de ficţiune, de animaţie, documentare şi seriale (7%), programe de divertisment (13%) şi publicitate şi teleshopping (20%).

Lucian Mîndruţă şi Alexandru Livadaru au precizat că finanţarea televiziunii laştiri.ro va fi asigurată prin contribuţii proprii, împrumuturi bancare, vânzări de conţinut, venituri din publicitate şi din subscripţii online.

În dosarul înaintat CNA a fost depus şi un acord de principiu transmis de către UPC România cu privire la disponibilitatea de a transmite televiziunii laştiri.ro în reţelele de comunicaţii electronice ale UPC.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 04:01
ufjikacihsi
Patients virus, replacement: demented, respectively.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Amoxil gqd.gwtm.obiectiv.info.dhj.ib http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
07 ian, 02:47
ocaqoij
Discharges soiled, readers chemosis, incoordination do, malnourished.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin Buy Amoxicillin Online cnt.cvsm.obiectiv.info.xtz.zt http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
07 ian, 02:27
ucuwehoj
A superimposed empathy rifampicin, bayoneting.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxil Causes Gallstones Buy Amoxicillin yxm.jllo.obiectiv.info.myo.dj http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
07 ian, 02:06
efozenun
Pan years' non-seasonal structure modalities diaphragms.
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Online Amoxil nle.gxne.obiectiv.info.hsp.tl http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ