Narcisa Iorga, CNA: CNA nu a explicat publicului că Antena 3 nu riscă pierderea licenței

| 12 aug, 2014

Narcisa Iorga, membru CNA, relatează pe blogul personal cum a fost tratat subiectul fierbinte al momentului - condamnarea lui Dan Voiculescu şi protestul Antenei 3 - de către Consiliul Naţional al Audiovizualului.

"Ziua anunțată pentru pronunțarea sentinței în dosarul ICA. Cap de listă Dan Voiculescu. Toți ochii pe Antena 3. La CNA, pană de curent voluntară. Tocmai pe zona sălii de monitorizare și, culmea coincidenței, puțin după ora 17, când angajații încheie programul de lucru. Nu este energie electrică, nu funcționează serverele, nu se fac înregistrări ale emisiunilor. Dacă nu sunt înregistrări, nu se fac rapoarte de monitorizare rapide. Trebuie cerute casetele martor de la post, dacă le au. Dacă nu, nu. Pot invoca și ei probleme tehnice. Refuzul punerii la dispoziția CNA a casetei martor se poate sancționa doar cu o somație, conform legii. TVR a procedat la acest tertip în cazul cenzurii documentarului ”Moștenirea clandestină”. Fără înregistrările proprii, monitorizarea CNA se complică. Procedură de durată. Avantaj, Antena 3. În ultimele luni, pana de curent a devenit un obicei în CNA, o modalitate ciudată de a ieși din situații delicate. Pare incredibil", povesteşte Narcisa Iorga.

CNA nu a explicat publicului că Antena 3 nu riscă pierderea licenței

Vineri, la puțin timp după publicarea hotărârii judecătorești definitive și irevocabile pentru Dan Voiculescu, Antena 3 a început atacul împotriva justiției: ”asasinat politic și economic”, ”sentința este un dictat politic”, ”sunt condamnați oameni nevinovați”, ”nu există dovezi în acest dosar”, ”judecătorul este vândut” ș.a. Urmează anunțul că sediile Grivco sunt confiscate, printre care și sediul Antenelor. ”Post confiscat”, ”se dorește închiderea Antenei 3”, ”Dan Voiculescu a fost condamnat din cauza Antenei 3”, ”libertatea de expresie este afectată”, ”Antenei 3 riscă să-i fie întreruptă emisia, se poate întîmpla oricând”, ”mergem să emitem în sediul CNA, dacă tot ne ridică licența pentru că nu avem sediu”. Enunțurile acestea se rostogolesc ore în șir. CNA tace mâlc. CNA este garantul interesului public, definit ca atare prin lege. Avea, așadar, obligația să comunice public condițiile în care o televiziune poate rămâne fără licență, precum și faptul că Antena 3 nu risca nimic, mai spune Narcisa Iorga pe blogul său.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ