PMP condamnă protestul Antenelor: Libertatea nu înseamnă violenţă

| 11 aug, 2014

Marşul de duminică din faţa palatului Cotroceni, organizat de Antena 3, şi agresarea jurnalistei de la B1 Tv au stârnit numeroase reacţii în rândul politicienilor acuzând modul brutal în care oamenii au reacţionat atunci când au văzut jurnalişti de la posturile concurente Antenei3, concluzionând că "vedetele" trustului au instigat la violenţă.

Elena Udrea a postat un mesaj pe o reţea de socializare în care condamnă felul în care s-a desfăşurat protestele:

"Libertatea este o valoare a democrației. Ea nu se apara prin agresarea celor ce au alta parere decat tine.

Incidentul de astăzi în care câțiva jurnaliști au fost agresati la marșul din fața Palatului Cotroceni este reprobabil.

Partidul Mișcarea Populară condamnă violentarea jurnaliștilor care își fac onest meseria și care au o abordare diferită de cea pe care o impun Antenele în fiecare seară.

Libertatea de expresie nu înseamnă instigare la violență. Ea implică o dezbatere argumentată, bazată pe schimbul de idei și pe acceptarea tuturor opiniilor în societate. Libertatea de expresie este o valoare care a fost cu greu dobândită în România, iar astăzi riscă să fie călcată în picioare de Antena 3. Să spui că aperi dreptul tău la exprimare, prin atacarea unor persoane care au libertatea de a avea o părere diferită de a ta, este cel puțin o ipocrizie. O valoare nu poate fi susținută prin îngrădirea aceleiași valori.

Condamnăm instigarea la anarhie și la dezordine publică pe care a inițiat-o Mihai Gâdea și conducerea Antenelor. Partidul Mișcarea Populară cere instituțiilor care veghează la ordinea publică, miniștrilor din Guvernul Ponta, să nu mai admită pe viitor astfel de incidente și să protejeze toți cetățenii români, nu doar o parte dintre ei.

Ceea ce se întâmplă acum în stradă este consecința unei manipulări majore care s-a făcut în fiecarea seară de la tribuna Antenelor. Nu o să-i vedeți în stradă pe românii care apără statul de drept, care apără justiția sau pe aceia care considera că dacă un politician a gresit, el trebuie să plătească. Din păcate, în stradă sunt mulți oameni manipulați, oameni care se asocieză în acest moment cu Dan Voiculescu și cu ilegalitățile pe care le-a comis."

Citeşte şi: Reacţia lui Mircea Badea după ce un bărbat a agresat o jurnalistă de la B1 în timpul mitingului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ