Antena 3, motiv de SCANDAL la CNA

| 12 aug, 2014

Narcisa Iorga, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), spune că Laura Georgescu, preşedintele CNA, a minţit în legătură cu faptul că nu poate chema din concediu membrii Consiliului pentru a discuta cazul Antena 3.

“Problema nu e cu rechemarea din concediu a membrilor CNA, ci faptul că nu poate face cvorumul de opt, din motive ce ţin de persoana ei, în urma scandalului în care e implicată din iunie încoace. Eu, de exemplu, sunt în concediu. Vin oricând la şedinţă, cu condiţia ca ea să nu participe. Demisia, Laura Georgescu!”, a scris Narcisa Iorga, pe contul său oficial de Facebook.

Narcisa Iorga mai spune că, pe 16 decembrie 2013, Laura Georgescu “a rechemat din concediu toţi membrii CNA numiţi de USL+UDMR ca să transforme Antena 2 în Antena Stars”.

Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat luni seară pentru MEDIAFAX că CNA a monitorizat Antena 3 pe subiectul prezentării procesului ICA, precizând că acest caz poate fi analizat într-o şedinţă la care sunt prezenţi minimum 8 membri din cei 11 ai Consiliului, însă în prezent 4 membri sunt în concediu de odihnă.

“Începând cu perioada 1 – 4 august 2014, patru membri ai CNA sunt în concediu de odihnă, iar legislaţia actuală nu permite rechemarea acestora din concediu”, a declarat Laura Georgescu, preşedintele CNA, potrivit ştiripesurse.ro.

Laura Georgescu a fost contactată de agenţia MEDIAFAX în contextul în care Elena Udrea, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a declarat, luni, că PMP a scris un denunţ penal împotriva preşedintelui CNA, pe motiv că aceasta protejează, prin lipsa de reacţie, practicile de la Antena 3.

Georgescu a mai spus că, potrivit legislaţiei existente, cei patru membri ai CNA aflaţi în concediu nu se supun prevederilor aplicabile funcţionarilor publici, pentru care şeful instituţiei poate aproba rechemarea din concediu la propunerea şefului ierarhic.

Totodată, preşedintele CNA a amintit de refuzul a trei membri ai CNA (Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, n.r.) de a participa la şedinţele Consiliului la care participă şi ea.

“Ţin să semnalez refuzul celor trei colegi, membri ai CNA, de a-şi îndeplini atribuţiile ce le revin prin Legea audiovizualului, aceştia înţelegând să condiţioneze prezenţa lor la şedinţele CNA şi astfel la reglementarea audiovizualului românesc de neparticiparea preşedintelui Consiliului, propus prin votul a nouă membri şi numit de Parlamentul României. Motivul invocat de cei trei colegi ai mei este campania de şantaj mediatic derulată de Realitatea Media timp de peste trei săptămâni, prin prezentarea seară de seară a aşa-ziselor înregistrări publice cu mine, fără să se respecte principiul informării corecte, adică precizarea că înregistrările sunt făcute ilegal, fără ştiinţa mea şi fără asumarea scopului în care au fost realizate în biroul propriu”, a explicat Laura Georgescu.

În plus, Laura Georgescu a spus că ea are un singur vot în CNA.

“Nu în ultimul rând, eu, personal, am un singur vot pe care îl pot exercita exclusiv în cadrul unei şedinţe în care sunt prezenţi minimum opt membri (din cei 11 ai Consiliului, n.r.). Ţin să menţionez că Direcţia Monitorizare din cadrul CNA are raportul de monitorizare începând chiar cu data de 04.08.2014, iar subiectul (modul în care Antena 3 a prezentat desfăşurarea procesului ICA, n.r.) va fi pus cu celeritate pe ordinea de zi a proximei şedinţe a Consiliului”, a spus Laura Georgescu.

Ea a mai spus că Antena 3 conduce în topul celor mai sancţionate televiziuni din România de către CNA şi în anul 2013 şi de la începutul anului 2014 până în prezent.

Până în prezent nu a fost anunţată data la care va avea loc următoarea şedinţă a CNA, dar cel mai probabil aceasta se va desfăşura în a doua parte a lunii august.

Citeşte şi: CTP, despre mitingul Antena 3: Justiția pe care ar face-o băgând în mă-sa

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ