CNA: Licenţa audiovizuală a televiziunii Giga TV, retrasă

| 16 oct, 2014

Licenţa audiovizuală prin satelit a televiziunii Giga TV a fost retrasă, joi, de către membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), la cererea societăţii Sonic Media SRL.

Giga TV şi-a întrerupt emisia din motive tehnice din 4 iulie, cu acordul CNA. Termenul maxim permis de lege pentru întreruperea emisiei a expirat pe 2 octombrie.

"După mare tam-tam şi scandal, dânşii renunţă la licenţă. Noi luăm la cunoştinţă. Este o retragere la cerere', a spus preşedintele de şedinţă, Lorand Turos, membru CNA, în şedinţa de joi.

Decizia de retragere a licenţei Giga TV a fost luată de CNA în baza articolului 57, alineatul 1, litera e din Legea audiovizualului, potrivit căreia 'Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: e) la cererea titularului'.

Citeşte şi: UPDATE Şefa CNA, Laura Georgescu, urmărită penal de DNA: "Infracţiunea e de abuz în serviciu"


În septembrie, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, care controlează postul de televiziune Giga TV, pentru instigare la infracţiunea de folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid. În acest dosar sunt urmăriţi penal preşedinta CNA, Laura Georgescu, Narcisa Iorga, membră a CNA la acea dată, şi parlamentarul PSD Viorel Hrebenciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ