Gabriela Firea: România a câştigat un avans de 17 poziţii în clasamentul competitivităţii economice

| 04 sep, 2014

Vicepreşedintele PSD Gabriela Firea a declarat joi că România a înregistrat un avans de 17 poziţii, de pe locul 76 pe locul 59, în clasamentul competitivităţii economice întocmit anual de Forumul Economic Mondial (World Economic Forum), plasându-se peste ţări ale Uniunii Europene ca Ungaria, Grecia sau Croaţia.

'România a avut cea mai mare creştere de competitivitate în 2013 dintre ţările Uniunii Europene, respectiv 17 locuri, faţă de clasamentul anului anterior, fiind urmată de Portugalia, care a crescut cu 15 locuri, Letonia şi Grecia cu 10 locuri. State precum Olanda, Franţa, Spania, Italia au stagnat, iar Germania, Finlanda, Suedia, Belgia, Austria sau Polonia au scăzut. Studiul remarcă progrese substanţiale la infrastructură şi eficienţă guvernamentală. Una dintre cele mai mari creşteri există la inovare, unde România a urcat de la locul 97 în 2012, la 66 - o urcare de peste 30 de locuri', se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de senatorul PSD. 

Potrivit sursei citate, ţara noastră a produs în 2013 cu 1.000 de dolari mai mult pe cap locuitor decât în 2012, iar toate aceste date, 'care nu mai pot fi puse la îndoială de adversarii politici', arată limpede traiectoria ascendentă pe care a avut-o România sub guvernarea cabinetului condus de Victor Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 sep, 2014
andy
Gaby ai intrat in laturile comunisto-psd - iste si o sa ajungi rau.Nu observi ca esti sluga lui Dragnea,Ponta,Vanghelie etc?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ