Alina Gorghiu: Se analizează toate aspectele care ţin de buget pentru a asigura creşterea pensiei cu rata inflaţiei

| 21 oct, 17:53

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat vineri la Antena 3 că se analizează toate aspectele care ţin de buget pentru a asigura creşterea pensiei cu rata inflaţiei.

 

Despre modul în care s-a comunicat pe acest subiect în coaliţie, ea a precizat că poate ”am greşit unii sau alţii aruncând în permanenţă procente”, pentru că pensionarii au nevoie de lucruri certe, însă a ţinut să menţioneze că 1 ianuarie va însemna, în fapt, majorarea pensiilor şi că parteneriatul dintre preşedinte şi premier funcţionează.
”Mesajul de ieri dat de preşedintele Klaus Iohannis, confirmat la scurt timp de premierul Ciucă, privitor la mărirea pensiilor, astfel încât această majorare să acopere inflaţia cred eu că este cea mai bună veste pentru pensionari. Analizele se fac, sunt cifre puse de Ministerul de Finanţe pe masă, lucruri fireşti în coaliţie, însă mesajele preşedintelui şi ale premierului nu au legătură cu politica, ci cu înţelegerea unei realităţi pe care o subliniaţi zi de zi”, a spus Alina Gorghiu.
Preşedintele interimar al Senatului a arătat că pensionarii şi persoanele vulnerabile sunt cele mai expuse persoane, în această perioadă. ”Nu au cum să plătească costul crizelor multiple prin care trecem în acest context internaţional şi o spunem cu toţii, indiferent de culoarea politică, că aceşti pensionari trebuie să fie protejaţi”, a adăugat ea.
Alina Gorghiu a spus că ”se analizează toate aspectele care ţin de buget pentru a asigura creşterea pensiei cu rata inflaţiei”.
”Se lucrează la buget deja pentru anul 2023, astfel încât bugetul să poată intra în noiembrie în Parlament, aşa cum a spus premierul”, a mai spus Gorghiu.
”Funcţionează foarte bine acest parteneriat între preşedinte, premier, pentru că nu e prima dată. Şi în 2020 acelaşi parteneriat a dus la mărirea pensiilor românilor cu 14 procente şi sunt convinsă că vom rezula şi acum, pentru că este responsabilitatea Guvernului României să protejeze cetăţenii de efectele inflaţiei”, a menţionat Gorghiu.
Despre modul în care s-a comunicat pe acest subiect al majorării pensiilor, Alina Gorghiu a spus: ”Poate am greşit unii sau alţii aruncând în permanenţă procente, pentru că, într-adevăr, pensionarii au nevoie de lucruri certe, iar certitudinea pe care, prin ovea preşedintelui, a prim-ministrului, prin vocea mea şi a colegilor mei vi-o oferim este că va fi o majorare a pensiilor care să acopere această inflaţie. Nu este un mesaj care să nu ţină cont de realitate, este un mesaj cre să acopere grijile pe care aceste persoane vulnerabile le au şi da, 1 ianuarie va însemna, în fapt, majorarea acestor pensii.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ