Alina Gorghiu: Soluţia corectă şi firească, indiferent cât zgomot de fond a fost

| 09 noi, 17:08

Preşedinta interimară a Senatului Alina Gorghiu a afirmat că decizia CCR care a stabilit că pachetul Legilor Justiţiei sunt constiţionale este una „corectă şi firească” şi că legile vor merge la promulgare, astfel revenindu-se la normalitate. Ea a reamintit că obiectivele României sunt, în prezent, ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen.

 

„Soluţia corectă şi firească, indiferent cât zgomot de fond a fost. Legile justiţiei corectate sunt constituţionale. Ele vor merge la promulgare! Revenim la normalitate! Procedurile s-au desfăşurat în coordonare cu Comisia Europeană, în cadrul MCV. Adoptarea legilor corectate era şi un obiectiv PNRR. Politic s-a greşit mult. Au fost partide politice care au făcut din justiţie terenul lor de joacă un timp, iar asta ne-a costat mult. Am trecut peste aceste momente”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.
Ea a adăugat că „astăzi vorbim de interese strategice ale României, pe termen lung”.
„Obiectivele noastre de ţară, în acest moment, sunt ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen. Guvernul condus de premierul PNL Nicolae Ionel Ciucă va continua demersurile în acest sens”, a completat preşedinta interimară a Senatului.
Curtea Constituţională a respins miercuri sesizările depuse de USR, AUR şi Avocatul Poporului la proiectele de lege din pachetul legilor justiţiei, astfel că acestea merg la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

 

Tag-uri: Alina Gorghiu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ