Alina Gorghiu: Sunt optimistă că soluţia cu privire la România şi la Bulgaria va fi cea pe care o merită

| 10 oct, 18:23

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu s-a declarat optimistă, lun, că soluţia cu privire la România şi la Bulgaria va fi cea pe care o merită, şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen şi că este nu doar un drept al nostru ci este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept.

 

”De foarte mult timp România a bifat criteriile tehnice pentru a fi în Schengen. Din păcate, anumite restricţii de ordin politic ne-au împiedicat să fim acolo. Este, într-adevăr, un efort colectiv extraordinar de mare derulat în ultima perioadă, de toate forţele politice democrate din România, de la nivelul Preşedinţiei, la nivelul Guvernului, la nivel de diplomaţie parlamentară, subiectul Schengen a fost pe buzele tuturor”, a spus Gorghiu.
Eas a precizat că este ”optimistă că soluţia cu privire la România şi la Bulgaria va fi cea pe care o merită, şi anume formalizarea intrării României în spaţiul Schengen”.
”Este nu doar un drept al nostru, este şi o obligaţie a partenerilor noştri europeni de a ne acorda acest drept, până una alta, pentru că, repet, România a bifat tot ce era de bifat pentru a nu exista niciun fel de rezervă din partea nimănui. Este un exerciţiu foarte bun, că toate partidele politice şi democratice din România şi-au dat mâna într-un efort, i-aş spune fără precedent, astfel încât să reuşim acest lucru, care este considerat un proiect strategic pentru România”, a mai spus ea.

 

Tag-uri: Schengen
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ