Alina Petre: Ştiu ce spun, nu mă joc cu DNA. Cred că Măgureanu va fi chemat aici

| 29 mar, 14:16

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu, Alina Petre, a fost marţi din nou la DNA, unde a depus mai multe denunţuri în ultimele două săptămâni, ea precizând la ieşire că a venit să ofere noi detalii şi crede că fostul şef al SRI va fi chemat de procurori.

”Nu am facut noi denunţuri. În denunţurile făcute am dat noi declaraţii şi am oferit detalii noi. Aşa se procedează. (...) Eu le-am spus tot ce ştiu iar ei trebuie să tragă concluziile. Dosarele acestea există de mai mult timp pe rol şi sunt urmate de declaraţii ale martorilor şi aşa se desfăşoară ancheta. Aşa este normal. Şi eu am încredere în această instituţie, foarte mare. Eu am spus tot ceea ce ştiu eu, nu caut să întăresc ceva anume. Nu am nevoie de susţinători. Eu ştiu ceeea ce spun şi nu mă joc cu această instituţie. Nu pot risca să fiu pusă sub acuzaţii de tăinuire sau de complicitate şi nu vreau să risc pentru ce au făcut ei, de aceea fac aceste denunţuri. (...) Sper ca cei de aici să îşi facă treaba şi să constate că spun adevărul şi da, cred că Măgureanu va fi chemat aici”, a spus Alina Petre, fostă Măgureanu, la ieşirea de la DNA.

La întrebările jurnaliştilor ea a mai răspuns că se simte ameninţată, pentru că statul nu a răspuns la cererile sale de protecţie, iar fetiţa ei ”e foarte traumatizată de ceea ce se întâmplă”.

”Mai ales că sunt jignită de tot felul de personaje obscure din mass-media”, a mai spus Alina Petre.

Ea a fost şi pe 14 martie la DNA şi a făcut, alături de omul de afaceri Florin Mihai Ghiulbenghian, mai multe denunţuri care îi vizează pe: fostul ei socru, Virgil Măgureanu, Crin Antonescu, în calitate de fost preşedinte interimar al României, Adina Vălean, eurodeputat, soţia lui Crin Antonescu, Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naţionale a României, oamenii de afaceri Elan Schwartzenberg şi Dragoş Dobrescu, Carmen Daniela Dan, prefectul judeţului Teleorman, Vasile Cimpoeru, primarul oraşului Bragadiru, şi magistraţii Gheorghe Mihai, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, şi Elena Brânduşa Gheorghe, judecător la Tribunalul Bucureşti.

În 16 martie, Alina Petre a depus alte denunţuri, atât la DNA central, cât şi la DNA Ploieşti. În aceeaşi zi a mers la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti, unde a depus probe pentru a dovedi că a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest.

Pe 24 martie, Petre şi Ghiulbenghian au depus noi denunţuri la DNA, vizându-i pe Traian Băsescu, fostul şef al DNA, Daniel Morar, fostul consilier prezidenţial Daniel Moldoveanu şi doi procurori DNA

"Am o problemă de constiinţă civică, pentru că am participat şi am fost martor ocular la nişte evenimente, fapte. Eu am suspiciunea că ar constitui fapte de corupţie. (...) Fals în declaraţiile de avere, uz de fals, declaraţii false în inscrisuri private, trafic de influenţă, atât la Chiliman, cât şi Oprescu”, a spus pe 14 martie Alina Petre, precizând că a făcut denunţuri privind fapte petrecute în decursul a zece ani.

Întrebată de jurnalişti dacă deţine probe pentru acuzaţiile pe care le face, Alina Petre a spus: "Sunt acte obţinute, înscrisuri”.

Fosta noră a lui Virgil Măgureanu a depus şi în octombrie 2015 mai multe plângeri la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de parte vătămată. Ea arăta atunci că este vorba despre acuzaţii de corupţie, în condiţiile în care domnul Virgil Măgureanu şi familia" i-au afectat "toate interesele".

Sursa: news.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ