Alte două cazuri de coronavirus în România. Un băiat de 16 ani a fost infectat

| 04 mar, 21:29

Un nou caz de coronavirus a fost depistat miercuri, la o persoană de 71 de ani din Suceava, numărul total al celor diagnosticaţi ajungând astfel la şase. Un băiat de 16 ani din Timişoara este cel de-al cincilea caz confirmat de infectare cu coronavirus din România, el fiind o rudă a bărbatului infectat şi internat în cursul zilei de marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara.

 

Băiatul va fi transportat la unitatea medicală cu izoleta. Autorităţile au anunţat că 35 de persoane se află în carantină instituţionalizată în România, iar pentru 10.771 de persoane a fost instituită izolarea la domiciliu. Până miercuri, la ora 17.00, s-au făcut 579 de teste, fiind confirmate şase cazuri de infectare cu coronavirus.
Cel de-al şaselea caz de coronavirus, un bărbat, va fi transportat la Iaşi pentru a fi tratat, conform anunţului făcut de secretarul de stat Raed Arafat.
”În această după amiază, s-a confirmat al şaselea caz de infectare cu noul coronavirus în România COVID 19. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 71 de ani, care s-a întors din Lombardia în data de 28 februarie şi se afla în autoizolare”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Conform primelor informaţii din teritoriu, în data de 2 martie 2020, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, secţia de boli infecţioase cu febră şi frison şi a rămas internat. Pacientului i s-au recoltat probe, inclusiv pentru testul pentru noul coronavirus, al cărui rezultat a ieşit pozitiv.
În prezent, s-a declanşat anchetă epidemiologică pentru stabilirea contacţilor.
Anunţul referitor acest al şaselea caz de coronavirus din România a fost făcut la puţin timp după confirnarea cazului unui adolescent de 16 ani din Timişoara.
Medicii din Timişoara au făcut, miercuri, 19 teste la persoanele care au intrat în contact cu cei doi pacienţi deja internaţi la spital cu coronavirus. Este vorba de o femeie de 38 de ani şi un bărbat de 47 de ani. Cei doi s-au întors din Italia cu acelaşi avion şi au stat unul alături de celălalt în avion.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Timiş, la acest moment nu se impune intrarea în carantină a municipiului Timişoara.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ