Ambasada Germaniei, nouă reacţie la gesturile defăimătoare ale lui Vâlcov şi Pop

| 07 sep, 11:40

Ambasada Germanei a publicat o nouă recţie legată de cele mai recente acuzaţii împotriva minorităţii germane din România. Mesajul, publicat pe pagina de facebook a Ambasadei, vine ca urmare a numeroaselor semnale de susţinere primite  de la politicieni, reprezentanţi ai minorităţilor, ai mediului de afaceri, grupuri ale societăţii civile şi persoane particulare.

"Ambasada Germaniei le mulţumeşte în mod expres acestor susţinători. Dorim să profităm de această ocazie pentru a sublinia în mod clar: condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau dușmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România. Acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare. Le mulţumim celor care au luat hotărât poziţie împotriva acestor acuzaţii," spune într-un comunicat oficial.

Reacţia Ambasadei face referire la mai multe declaraţii sau acţiuni defăimătoare la adresa poporului german, făcute în ultima vreme de lideri ai PSD. Ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis n-ar trebui să vorbească despre gazare (referindu-se la intervenţia împotriva protestatarilor din Piaţa Victoriei - n.r.), pe motiv că este etnic german. Un fost ministru al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat la un post TV că Forumul German ar fi continuatorul Grupului Etnic German (organizaţie nazistă din al Doilea Război Mondial), iar consilierul prmierului, Darius Vâlcov, l-a prezentat caritcatural, pe preşedinetele Klaus Iohannis, în chip de Adolf Hitler.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ