Ambasada SUA: Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva

| 10 mar, 15:33

Reducerea corupției este vitală pentru prosperitatea, securitatea și dezvoltarea generală a României, iar imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva, precizează Ambasada SUA în răspunsul la o solicitare privitoare la votul din Parlament în cazul deputatului Cristian Rizea.

"Așa cum am spus de multe ori în trecut, reducerea corupției este vitală pentru prosperitatea, securitatea și dezvoltarea generala a României. Deși nu comentăm cu privire la cazuri individuale, un principiu esențial al democrației este faptul că toți oamenii sunt egali în fața legii. Imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv sau necorespunzător pentru a proteja pe cineva", se arată în răspunsul ambasadei.

Plenul Camerei Deputaților a respins miercuri cererea DNA privind încuviințarea arestării preventive a social-democratului Cristian Rizea. S-au înregistrat 120 de voturi "pentru", 105 "împotrivă", iar un vot a fost anulat. Pentru ca cererea DNA să fie aprobată era nevoie de 122 de voturi "pentru".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ