Ambasadoarea României la UE, Luminița Odobescu, în topul celor mai influente femei din Bruxelles – Politico

| 08 noi, 10:22

Diplomatul Luminița Odobescu, ambasadoarea României pe lângă Uniunea Europeană în ultimii trei ani, a fost inclusă de publicația Politico în topul celor mai influente 20 de femei din Bruxelles – inima politică a UE. Luminița Odobescu, care s-a remarcat printr-un stil discret de reprezentare, este clasată pe locul 6 în top.

”Luminița Odobescu are sarcina dură de a reprezenta o țară pe care mulți o asociază încă cu corupția la nivel înalt. Ambasadoarea României la UE contribuie decisiv la eforturile țării sale de a avea o președinție rotativă reușită în contextul în care Brexit, Trump, Rusia și mișcările naționaliste din Europa amenință scena diplomatică din UE”, arată Politico.

”În Bruxelles, ea a îmbunătățit comunicarea României și a deschis Reprezentanța pentru evenimente. Dar provarea ei majoră va veni anul viitor, când România va deține președinția UE”, mai arată publicația europeană.

Luminița Oddobescu și-a început cariera în Ministerul de Externe în 2001, urcând până la poziția de secretar de stat în 2012. În perioada 2012 – 2015 a fost Consilier de stat pentru afaceri europene și politică externă al premierului.

Citește aici Top 20 femei din Bruxelles

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ