Ambasadorul Italiei: România trebuia să fie deja în Schengen

| 14 oct, 2013

Ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli, susţine că România a îndeplinit toate cerinţele pentru admiterea în Schengen şi că trebuia să fie deja în acest spaţiu comunitar.

'Poziţia noastră este foarte clară, credem că România a îndeplinit cu succes toate cerinţele sistemului Schengen, credem că România ar fi trebuit să fie deja, de ceva vreme, membră a Schengen. Sperăm că acest lucru se va întâmpla foarte repede. Italia va prelua preşedinţia UE de la 1 iulie 2014 şi vom face tot posibilul pentru a atinge acest important rezultat. În Italia avem o mare comunitate de români, estimată la peste un milion de persoane, care s-au integrat cu succes şi sunt parte a societăţii noastre. Nu vedem nicio problemă pentru o aderare completă a României la Schengen', a declarat, luni, Diego Brasioli, la finalul unei întâlniri cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primarul Emil Boc a spus că mulţumeşte Italiei pentru suportul acordat.

'Italia este un partener absolut corect, care a apreciat eforturile României. În calitate de prim-ministru am fost în Italia, primul ministru italian a fost în România şi am reuşit să dezamorsăm din punct de vedere mediatic o problemă care depăşea limitele normalului şi am impus o colaborare instituţională care s-a dovedit a fi bună şi eficientă', a menţionat Emil Boc.

Diego Brasioli va participa, luni, la Universitatea 'Babeş-Bolyai', la decernarea premiului 'Marian Papahagi', instituit în anul 2008 în memoria renumitului italienist, critic literar şi traducător clujean, prof. dr. Marian Papahagi (1948-1999).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 oct, 2013
Corina
Schengen
Schengen nu accepta tari cu coruptie avansata!!!
Deci as spune: romini luati masuri adequate.
Nu-i adevarat???
Intrebati directia ING Romania.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ