Hans Klemm, întâlnire la Palatul Victoria cu premierul Mihai TUDOSE

| 03 iul, 13:06

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a ajuns la Palatul Victoria unde se va întâlni cu premierul Mihai Tudose.

UPDATE. Premierul Mihai Tudose a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire de lucru cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, agreată de comun acord.

Prim-ministrul Tudose a dat asigurări că Guvernul României va continua Parteneriatul Strategic cu SUA și a subliniat că a dorit ca prima întâlnire cu un diplomat străin să fie cea cu ambasadorul american tocmai pentru a transmite un mesaj puternic. „Cele două decenii de Parteneriat Strategic între România și SUA reprezintă o garanție a relației puternice dintre ţările noastre, relație care trebuie continuată și consolidată. Sunt convins că avem potențialul de dezvoltare a relației bilaterale. Totodată, vă asigur că vom continua să fim un partener de încredere al SUA în această parte a Europei și că avem capacitatea de a crea un mediu atractiv pentru investitori", a afirmat premierul Tudose.

Un punct important al discuțiilor l-a reprezentat modul în care bugetul de 2% din PIB alocat Apărării va relansa colaborarea militară dintre România și SUA de pe noi baze.

De asemenea, discuțiile au vizat necesitatea consolidării relațiilor economice bilaterale, șeful Executivului și ambasadorul SUA fiind de acord că nivelul acestora nu reflectă încă stadiul excepțional al relațiilor politico-militare. Ambasadorul Hans Klemm a subliniat că după ultima întâlnire româno-americană la nivel înalt credibilitatea României la Casa Albă a crescut, fapt ce se va reflecta și în încrederea investitorilor americani în economia românească.

În acest context, premierul Mihai Tudose va avea, în luna octombrie, o întâlnire cu potențiali investitori americani în România, pregătită de Guvernul României împreună cu Ambasada SUA. „România oferă un mediu de afaceri prietenos. Aș vrea să prezint investitorilor americani oportunitățile de afaceri din țara noastră și să îi asigur că în calitate de prim-ministru înțeleg că afacerile se dezvoltă pe stabilitate și predictibilitate", a subliniat șeful Executivului.

 

UPDATE. Hans Klemm a ajuns la sediul Guvernului în jurul orei 12,55.

Ambasadorul american este însoțit de Dean Thompson, adjunctul șefului Misiunii diplomatice a SUA în România.

 

-----

Premierul Tudose — întâlnire cu ambasadorul SUA, la Palatul Victoria

Premierul Mihai Tudose va avea, luni, la ora 13,00, o întrevedere cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, potrivit programului șefului Guvernului.

Marți, prim-ministrul Tudose va participa la recepția organizată cu ocazia Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii.

Statele Unite ale Americii sărbătoresc pe 4 iulie Ziua națională. Cunoscută ca Ziua Independenței, aceasta marchează aniversarea declarației de independență din 1776 față de Marea Britanie, semnată de 13 colonii de pe continentul nord-american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ