Ambasadorul SUA la București: „Îi încurajez pe români să nu voteze candidați acuzați de corupție”

| 01 iun, 12:39

Ambasadorul SUA la București i-a îndemnat pe români să nu voteze „candidații care au fost acuzați de corupție”. Hans Klemm a subliniat, într-un interviu pentru constantanoastra.ro, că această campanie este foarte importantă pentru viitorul României și a precizat că acum alegătorii au șansa să ducă mai departe reformele începute prin votarea alegătorilor integri.

Ambasadorul SUA la București a precizat că această campanie electorală este foarte importantă pentru viitorul României și i-a încurajat pe toți românii cu drept de vot să și-l exercite.

„Campania vine după evenimentele din octombrie-noiembrie 2015, după tragedia de la Bucureşti, urmată de căderea guvernului Ponta şi numirea cabinetului Cioloş. În plus, şi poate analizez eu prea mult demonstraţiile din Bucureşti şi alte oraşe mari din România, am simţit că ele sunt atât o expresie a frustrării cu privire la direcţia în care se îndrepta politica românească în acel moment, cât şi o expresie a speranţei că politica românească se va schimba.

Unele dintre principalele partide au demarat sau au declarat că intenţionează să demareze măsuri de reformă internă, iar acum alegătorii români au ocazia să ducă mai departe această atmosferă, să aleagă politicieni integri, care se concentrează asupra binelui României. Toate alegerile sunt importante, însă acestea sunt deosebit de pline de semnificaţie pentru România şi îi încurajez pe toţi alegătorii să meargă la vot”, a spus Hans Klemm.

De asemenea, Hans Klemm a spus că și în Statele Unite sunt politicieni corupți, și unii chiar au fost condamnați pentru acest lucru de o instanță. Totuși, partidele politice evită sp se asocieze cu o persoană care este acuzată de fapte de corupție.

„Eu încurajez partidele politice să selecteze candidaţi care nu sunt acuzaţi de acte de corupţie şi, de asemenea, încurajez românii să nu voteze candidaţi care au fost acuzaţi de corupţie. Dar, aşa cum aţi spus, şi în SUA există prezumţia de nevinovăţie până la proba contrarie. Corupţia politică există şi în Statele Unite, sunt foarte mulţi politicieni care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie doar în ultimele luni. Au existat şi membri ai Congresului care au fost găsiţi vinovaţi de corupţie. Acestea sunt probleme cu care se confruntă orice ţară din lume. În SUA, până când cineva este condamnat, nu există o interdicţie în a candida, dar partidele evită orice asociere cu cineva acuzat de fapte de corupţie”, a spus ambasadorul SUA la București.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ