Ambasadorul SUA la ONU: Au fost comise crime de război de către ruşi; trebuie traşi la răspundere

| 04 apr, 17:12

În Ucraina au fost comise "crime de război" de către ruşi şi de către Vladimir Putin, iar aceştia trebuie traşi la răspundere, a declarat, luni, ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield, într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

 

"Am spus clar că noi credem că au fost comise crime de război în Ucraina de ruşi, de Vladimir Putin şi că el şi ceilalţi ruşi implicaţi în această campanie trebuie să fie traşi la răspundere", a punctat Thomas-Greenfield.
Ea a adăugat că "propaganda" Rusiei este de a nega ceea ce se întâmplă în Ucraina. "Dacă ar trebui să credem Rusia, tot ce vedem, tot ce relataţi dumneavoastră sunt lucruri false. Aceasta este propaganda lor. Dar dumneavoastră, ca reporteri, ştiţi adevărul, oamenii care trăiesc şi suferă în Ucraina ştiu adevărul şi ucrainenii care se refugiază în România şi în alte ţări ştiu adevărul, aşa că Rusia poate continua cu minciunile şi propaganda, dar putem toţi vedea adevărul, există faptele", a explicat ambasadorul SUA la ONU.
Linda Thomas-Greenfield a subliniat că Rusia a fost "izolată" în Consiliul de Securitate al ONU. "Chiar dacă au veto, nu ne pot amuţi prin veto, nu pot să ne anuleze prin veto unitatea pe care am creat-o în Consiliul de Securitate şi, mai larg, în Adunarea Generală ONU. Ei pot continua cu propaganda, dar nimeni nu o crede şi nimeni îi ascultă", a afirmat diplomatul american.

 

Tag-uri: crime, Ucraina
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ