Ambasadorul UE la Chişinău: Rolul României în a ajuta Republica Moldova este esenţial

| 15 noi, 09:52

Rolul României în a ajuta Republica Moldova este "esenţial", "ca parte a familiei europene", a declarat, într-un interviu pentru Agerpres, şeful delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola.

"România este cel mai apropiat vecin. O ţară cu legături culturale şi istorice foarte profunde" cu Republica Moldova, a spus diplomatul european, adăugând că există "o înţelegere între mari părţi ale populaţiilor" din cele două state. 

România este o ţară "care a trecut prin eforturi considerabile de reformă. A fost prima ţară care a recunoscut independenţa Republicii Moldova. Cred că rolul României în a ajuta Republica Moldova este esenţial", a subliniat Pirkka Tapiola. 

El a mai spus că România şi Republica Moldova sunt două ţări care se înţeleg reciproc, subliniind totodată că "uneori apropierea poate oferi momente în care crezi că te înţelegi reciproc mai bine probabil decât o faci în realitate". 

România are 'know-how', o 'înţelegere' şi o 'experienţă' care o pot face să fie în faţa "tuturor statelor membre (ale UE - n.r.) în sprijinirea tranziţiei din Moldova, în consolidarea statalităţii ţării, în a o ajuta să devină o ţară de secol 21", a adăugat Pirkka Tapiola. 

Rolul României "este extrem de important, ca parte a familiei europene", a precizat el.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ