Amenințarea președintelui Turciei pentru Europa

| 06 sep, 18:35

Ameninţări de la Ankara. Preşedintele Erogan avertizează că Turcia este gata să deschdă porţile taberelor de refugiaţi spre ţările europene şi cere înfiinţarea unei zone sigure, cât mai rapid posibil. În caz contrar, liderul turc ameninţă că va da drumul unui nou val de refugiaţi, notează REALITATEA TV.

Turcia vrea să repatrieze un milion de refugiaţi în nordul Siriei şi ar putea redeschide ruta migranţilor spre Europa, dacă nu beneficiază de sprijin internaţional adecvat, ameninţă preşedintele Recep Erdogan.

Ankara, care găzduieşte pe teritoriul său 3,6 milioane de refugiaţi sirieni, controlează părţi din nordul Siriei, unde susţine că s-au întors deja peste 350.000 de oameni. Turcia lucrează la instituirea unei zone de securitate, împreună cu Statele Unite, în nord-estul ţării, unde Erdogan spune că ar putea fi mutaţi mulţi alţi sirieni.

În baza unui acord încheiat între Uniunea Europeană şi Turcia în martie 2016, Ankara a fost de acord să limiteze fluxul migranţilor spre Europa în schimbul unui ajutor financiar de 6 miliarde de euro. Totuşi, numărul migranţilor care au ajuns în Grecia vecină a crescut spectaculos luna trecută. În tot acest timp, la graniţa siriano-turcă, refugiaţii cer să treacă frontiera.

Deja, mii de sirieni pleacă din Turcia spre insulele greceşti, deşi Uniunea Europeană a promis guvernului turc un ajutor financiar pentru taberele de refugiaţi. Dar premierul turc spune că a rămas doar cu promisiunile.

Tag-uri: refugiati, Turcia
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ