Amenințarea PSD pentru Iohannis după respingerea Olguței Vasilescu din Guvern

| 07 feb, 22:42

PSD îl amenință pe Klaus Iohannis cu utilizarea tuturor mijloacelor legale și constituționale ”pentru a-l determina să își respecte obligațiile pe care le are față de lege și de cetățeni”.

Reacția PSD a venit după refuzul lui Klaus Iohannis de numire la Ministerul Dezvoltării a Olguței Vasilescu, pe motiv că nu are pregătirea de specialitate necesară.

PSD îl amenință pe șeful statului cu ”mijloace legale și constituționale” și îl botează ”președintele Bețe-n-Roate”.

”Klaus Iohannis a arătat astăzi că este cel mai iresponsabil președinte pe care l-a avut România. Nu a venit cu niciun proiect, cu nicio propunere constructivă, cu nimic care să îmbunătățească viața românilor. Este mânat de frustrări personale și nu știe decât să blocheze. Va rămâne în istorie drept „Președintele Bețe-n-Roate”. Face tot ce poate pentru a bloca PSD să facă investițiile atât de așteptate de cetățeni. Pe criteriile pentru care a respins-o astăzi pe Olguța Vasilescu, Iohannis nu ar fi devenit niciodată președintele României și nici nu ar fi putut ocupa o funcție de ministru. În plus, se contrazice: tot el a semnat cu mâna lui numirea Olguței Vasilescu la Ministerul Muncii, unde a realizat cele mai complexe legi ale acestei guvernări: Legea salarizării și Legea pensiilor. PSD a avut suficientă răbdare. Urmează să facem uz de mijloacele legale și constituționale pentru a-l determina pe președintele „Bețe-n-Roate” să își respecte obligațiile pe care le are față de lege și de cetățeni”, precizează mesajul PSD, postat pe pagina oficială de Facebook a partidului.

PSd nu a precizat la ce mijloace legale se referă, dar deputatul Cătălin Rădulescu a sugerat că o suspendare temporară a președintelui ar fi o soluție.

„Mă așteptam la acest lucru, de asta am și spus că trebuie suspendat. Eu mi-am exprimat punctul de vedere public și în cadrul partidului despre acest conflict instituțional între președinte și Guvern. Nu este la prima abatere domnul președinte, dânsul insistă în acest conflict instituțional, punctul meu de vedere a fost foarte clar, de a-l suspenda 10-15 zile. Dacă președintele poate fi suspendat 10-15 zile, eu așa am propus”, a declarat, pentru Mediafax, deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

La rândul său, vicepreședintele Camerei Deputaților, Eugen Nicolicea, a vorbit despre sesizarea CCR. `Sesizarea Curții Constituționale pentru generarea unui conflict juridic de natură constituțională. Trebuia făcută de mult. Nu știu dacă își va permite să ignore ce spune Curtea. Dacă avea aceste motive, trebuia să spună observațiile de la început. Ce spune acum s-a întâmplat de la primele refuzuri încoace? Nu spune niciunde că trebuie să inventezi motive să faci refuzuri în cascadă de fiecare dată cu alt motiv. La primul refuz o să observați că sunt încălcate motive de legalitate, alte motive nu au existat. Sunt observații care pot fi cuprinse în sesizarea către CCR când o va face (Guvernul - n.red.), dacă o va face”, a declarat Nicolicea pentru stiripesurse.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ