Amenințările lui Dragnea la adresa procurorilor, discutate la CSM

| 04 iul, 10:42

În plin proces de modificare a Codului Penal, astăzi se reuneşte Consiliul Superior al Magistraturii. Forul care-i reprezintă pe judecători şi procurori discută dacă Liviu Dragnea a atacat independenţa sistemului judiciar.

Consiliul Superior al Magistraturii se reunește miercuri pentru a discuta dacă Liviu Dragnea a atacat independenţa sistemului judiciar.

Asta după ameninţările la adresa procurorilor DIICOT, în mâinile cărora a ajuns plângerea de înaltă trădare făcută pe numele său şi al premierului Viorica Dăncilă.

„Ce știu cu siguranță este o comandă foarte fermă. Sper să nu fie niciun procuror care să riște atât de mult ca să dea curs la această demență. Foarte mulți procurori riscă să plătească greu”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3, vorbind despre cum ar trebui să trateze procurorii plângerea lui Ludovic Orban.

În 11 iunie, “Forumul Judecătorilor din România” a trimis Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de apărare a independenţei sistemului judiciar faţă de ”atacurile recente ale reprezentanţilor de seamă ai puterii legislative şi ai puterii executive”, după discursurile de la mitingul PSD, dar şi în urma declaraţiilor făcute în 10 iunie de Liviu Dragnea, la Antena 3.

”În condiţiile în care organizatorii mitingului desfăşurat la 9 iunie 2018 sunt persoane aflate în diverse proceduri judiciare penale, iar mesajele au vizat în mod expres justiţia, cu motivarea devoalată ca puterea politică să primeze asupra independenţei instituţiilor «nereformate», apelul la încetarea aşa-ziselor «abuzuri» reprezintă o formă de presiune asupra magistraţilor care au în lucru dosare penale, chiar în etapa deliberării, ceea ce constituie un precedent extrem de periculos, ce nu poate rămâne nesancţionat în condiţiile legii (...) Modalitatea de exprimare creează un dubiu greu de înlăturat cu privire la independenţa magistraţilor, cu consecinţa afectării imaginii sistemului de justiţie", se arată în documentul transmis CSM de către “Forumul Judecătorilor din România”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ