"America a pierdut o comoară naţională". Celebra scriitoare şi poetă Maya Angelou a murit la 86 de ani

| 29 mai, 2014

Celebra scriitoare, poetă şi activistă pentru drepturile civile, Maya Angelou a murit miercuri, la casa sa din Winston-Salem (Carolina de Nord), la vârsta de 86 de ani, relatează The Guardian.

'Ea a trăit o viaţă de profesor, de activist, de artist şi de om. A fost o luptătoare pentru egalitate, toleranţă şi pace', a subliniat fiul său, Guy B Johnson, într-o declaraţie în care a confirmat decesul.

Fostul preşedinte american Bill Clinton, la a cărui învestire, Angelou a citit cunoscuta sa poezie 'On the Pulse of the Morning', a declarat că 'America a pierdut o comoară naţională, iar Hillary şi eu un prieten drag'.

Marţi, Angelou îşi anulase prezenţa la un eveniment în onoarea sa din 'motive de sănătate'.

Angelou s-a născut Marguerite Annie Johnson, în St. Louis, Missouri, în 1928, şi a supravieţuit mai multor încercări personale: a fost un copil al marii crize economice, a crescut într-un Sud segregat, a supravieţuit unui viol în copilărie, a născut în adolescenţă, şi a fost, la un moment dat, prostituată.

Angelou a scris şapte autobiografii, printre care cunoscutele memorii 'I Know Why the Caged Bird Sings' (1969) şi a fost dramaturg, regizoare, actriţă, cântăreaţă, compozitoare şi romancieră.

În 1993, ea a citit 'On the Pulse of the Morning' la ceremonia de învestire a preşedintelui Bill Clinton, ceea ce a transformat poemul - o odă adusă diversităţii etnice a Statelor Unite - într-un bestseller.

Tag-uri: Maya Angelou
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ