Americanii încântați de locomotivele produse în România

| 30 sep, 2014

Locomotiva oltenească i-a cucerit pe americani şi 12 locomotive de acest fel au fost deja contractate, din păcate nu de către români, pentru că nu au banii necesari, informează activenews.ro.

Locomotiva oltenească Terra Nova, cum îi spun inginerii, este prima locomotivă românească realizată după Revoluție. A fost scoasă din ţiplă în capitala Germaniei, la cea mai mare expoziție de trenuri și locomotive din lume, dar, din păcate, nu poate fi văzută pe căile ferate din România, pentru că CFR nu are bani pentru ea.

În locomotiva oltenească, o locomotivă impresionantă cu două motoare, se găsesc şapte invenţii româneşti, spun inginerii craioveni. Americanii de la Caterpillar, cea mai mare companie din lume în acest domeniu, au acceptat pe loc să construiască motoarele.

12 locomotive au fost deja comandate de francezi şi vor fi construite începând de luna viitoare. "Este ca şi când dai nume unui copil. Ţinând cont că este din Craiova, că suntem din Craiova, că avem o iubire alb-albastră care la Craiova este mereu, i-am zis Terra Nova, cum este şi Oltenia eterna Terra Nova. Dar asta e aici, la noi” , a spus Graţian Călin, vicepreşedintele Grampet.

Constructorul locomotivei este VF Electroputere Craiova, compania din holdingul Grampet al milionarului român Gruia Stoica. Precizăm că Grampet a modernizat pentru Republica Moldova la uzina din Pașcani cinci locomotive sovietice. Cel mai interesant este că locomotivele stau în depoul de la CFM, iar autoritățile invocă defecțiuni tehnice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ