ANAF a făcut anunțul! Datornicii, persoane fizice, scapă de rușine!

| 04 mar, 14:49

ANAF s-a gândit să nu mai facă publice pe siteul său a obligațiilor fiscale restante ale persoanelor fizice, ci doar restanțele la buget ale persoanelor juridice.

Obligațiile fiscale restante ale persoanelor fizice nu vor mai fi publicate pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, conform unui proiect de ordin publicat astăzi la rubrica Transparență decizională, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Proiectul va pune în aplicare modificările Codului de Procedura Fiscala și va determina ANAF să publice doar restanțele la buget ale persoanelor juridice.
De asemenea, se reglementează și situația în care un debitor are de recuperat sume de la stat, (sume de rambursat/restituit de la buget ori sume de încasat de la autorități contractante ale statului român), caz în care acești debitori nu sunt considerați că înregistrează obligații fiscale restante, astfel că nici contribuabilii în această situație nu vor fi publicați pe pagina de internet a ANAF.

”Ne dorim un climat fiscal echitabil fundamentat pe încredere reciprocă, atât de necesară unei dezvoltării sănătoase a mediului antreprenorial românesc. De asemenea, intrăm în normalitate și încetăm expunerea inutilă a contribuabililor, deoarece este mai importantă recuperarea restanțelor decât spectacolul mediatic”, a precizat, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ