ANALIST: Dodon va ajuta Rusia să pună în aplicare planul de federalizare a Republicii Moldova

| 16 noi, 11:02

Multe elemente din programul electoral al lui Igor Dodon, inclusiv federalizarea Republicii Moldova, se vor regăsi în programul sau de la preşedinţia republicii, a declarat comentatorul politic Vlad Ţurcanu, în cadrul emisiunii "Ora de Vârf", difuzată miercuri de Radio Chişinău.

Ţurcanu atenţionează că acest lucru se va face cu aplicarea unor tactici şi a unui deziderat exclusiv rusesc. "Federaţia Rusă îşi doreşte federalizarea Republicii Moldova, pentru că un prim scop şi l-a atins deja. A desprins un teritoriu din Republica Moldova de peste Nistru, dat fiind că acolo este deja o generaţie de oameni care nu mai gândesc ca noi. De mai mulţi ani Federaţia Rusă a înţeles că trebuie să 'transnistrizeze' Republica Moldova. Astfel, după ce reuneşte cele două maluri ale Nistrului, Republica Moldova urmează sa finanţeze Transnistria, să accepte nişte reguli de joc din Transnistria, să revină la situaţia în care a fost până în 1991", a declarat Ţurcanu. 

"Igor Dodon va ajuta Federaţia Rusa să pună în aplicare acel plan de federalizare, iar asta înseamnă ca noi să ramânem pentru mult timp captivii Rusiei', a subliniat analistul. 

Totodată, el şi-a exprimat temerea că şi alţi lideri politici de la Chişinău vor susţine acest proiect dacă vor simţi că le este ameninţat viitorul politic. 

Analistul a mai denunţat faptul că Igor Dodon încearcă din nou să agite spiritele, denunţând Acordul de Asociere cu UE. 'Dacă lucrurile vor deveni confuze, atunci nu ştim ce ajutor putem primi din partea Occidentului şi numai de acolo mă aştept să primim ajutor - bani, tehnologii, expertiză - care este foarte important pentru ca instituţiile noastre să reintre în normalitate. Dar dacă Igor Dodon se va juca de-a politica şi îşi va schimba declaraţiile peste noapte, Occidentul va acorda o asistenţă neimportantă', a avertizat Vlad Ţurcanu. 

Potrivit rezultatelor celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova, anunţate de Comisia Electorală Centrală (CEC) de la Chişinău, Igor Dodon a întrunit 52,18% din voturi, în timp ce contracandidata sa, Maia Sandu, 47,82%.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ