Analiză IDC: Vânzările de tablete le vor depăşi pe cele de computere în trei ani

| 28 mai, 2013

Piaţa mondială a tabletelor va depăşi piaţa computerelor personale până în 2015, alimentată de cererea tot mai mare pentru alternativele mai ieftine şi mai mici ale iPad, potrivit firmei de analiză a pieţei IDC.

Livrările de tablete vor creşte în acest an cu 59%, la 229,3 milioane de unităţi, de la 144,5 milioane de unităţi în 2012, anticipează IDC, transmite Bloomberg. Vânzările de PC-uri vor coborî în acest an cu 7,8%, IDC înrăutăţind o estimare anterioară, care indica un declin de 1,3%. Creşterea vânzărilor de tablete este susţinută de produse cu preţuri accesibile dotate cu sistemul de operare Android al Google.

Preţul mediu de vânzare al tabletelor este aşteptat să scadă în acest an cu 11%, la 381 dolari, iar reducerile vor continua, tot mai mulţi cumpărători preferând dispozitive mai mici, precum iPad mini şi aparate produse de companii ca Samsung Electronics şi Amazon.

"Ce a început ca un semn al unei perioade economice dificile a devenit o schimbare în paradigma computerelor, principalul beneficiar fiind segmentul mobil. Pentru mulţi utilizatori o tabletă este în cele mai multe cazuri o soluţie mai simplă şi mai elegantă decât un PC", a declarat Ryan Reith, analist la IDC.

În 2017, vor fi vândute anual numai 333 milioane de PC-uri, în timp ce livrările de tablete vor atinge 410 milioane de unităţi. Pentru 2014, IDC anticipează că livrările de PC-uri vor scădea cu 1,2%.

Mulţi utilizatori îşi dau seama că pentru activităţi simple, cum sunt accesarea Internetului, conectarea la reţelele sociale, trimiterea de email-uri, precum şi folosirea unor diverse aplicaţii nu este nevoie de procesor puternic sau memorie mare, a arătat Loren Loverde, analist la IDC. În schimb, utilizatorii vor să folosească dispozitive mai mici, cu baterii performante şi interfeţe tactile.

Tag-uri: IDC, pc, tablete
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ