Anchete privind activitatea Facebook, Apple şi Google în Uniunea Europeană

| 06 apr, 15:22

După ce, acum cățiva ani, Microsoft a avut conflicte cu autoritățile din Europa, acum mai multe anchete vor verifica unele aspecte ale activităţii celor de la Apple, Facebook şi Google în Uniunea Europeană.

Conform Digi 24, rețeaua de socializare Facebook este anchetată în şase ţări pe baza unei directive de la Bruxelles, iar Comisia Europeană anchetează compania Apple și se pregăteşte să ancheteze Google în două cazuri de abuz de poziţie dominantă.

În ceea ce privește compania americană Apple, aceasta va fi anchetată privind acordurile pe care firma le-a încheiat cu mai mai multe case de discuri pentru lansarea serviciului de streaming muzical, care va permite, contra-cost, ascultarea de melodii direct pe internet.

Autoritățile de la Bruxelles încearcă astfel să protejeze servicii de streaming asemănătoare, dar gratuite, de o eventuală intrare agresivă a celor de la Apple pe acest segment.

Cei de la Google sunt suspectaţi că se folosesc de monopolul pe care îl deţin pe segmentul căutarilor on-line ca să împiedice evoluţia unor servicii rivale.

Astfel, Comisia Europeană vrea să reia și ancheta concurenţială declanşată acum câţiva ani împotriva gigantului american al internetului. Mai mult de atât, autoritățile au strâns și dovezi noi de la companii care susţin că au fost afectate.

În acelaşi timp şi cei de la Facebook sunt anchetați de autorităţile naţionale, care îşi bazează investigaţia pe o directivă de la Bruxelles privind respectarea vieţii private.

Autorităţile din Franţa, Spania şi Italia s-au alăturat celor din Olanda, Germania şi Belgia în verificarea modului în care reţeaua de socializare gestionează datele personale ale celor 300 de milioane de utilizatori din Europa, autoritățile căutând să afle dacă intimitatea europenilor este încălcată pe Facebook.

Tag-uri: Apple, facebook, Google
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ