Andreea Paul: Cazul Rompetrol este simbolul eşecului guvernării PSD

| 06 iul, 17:41

Cazul Rompetrol este simbolul eşecului guvernării PSD, al tranzacţiilor controversate ale PSD sub "bagheta" lui Năstase şi a lui Ponta, afirmă prim-vicepreşedintele PNL Andreea Paul.

Ea arată, într-un comunicat, că a avut 25 de intervenţii publice şi parlamentare pe tema dosarului Rompetrol III, asupra căruia apar semnale că se ocupă DNA. 

Deputatul PNL solicită răspunsul la mai multe întrebări, printre care nerecuperarea de către statul român a datoriei de aproape 600 de milioane de dolari de la Rompetrol Group, care echivalează cu pagubele generate de corupţie şi deconspirate de către DNA în anul 2015. 

"De ce nu beneficiază românii de niciun leu din aceste datorii, de niciun euro din fondul de investiţii promis, de 1 miliard de euro, de către Guvernul PSD şi Rompetrol, de niciun loc de muncă nou creat promis prin memorandumul semnat de către Victor Ponta în luna februarie 2013? Cazul Rompetrol este simbolul eşecului guvernării PSD, al tranzacţiilor controversate şi neconstituţionale ale PSD, demarate în anul 2003 în timpul guvernării Năstase şi închise prin memorandumul lui Ponta în anul 2013", mai arată Andreea Paul. 

Ea menţionează şi că Memorandumul de înţelegere încheiat între statul român şi Rompetrol Group semnat de Victor Ponta avea din start clauzele nefuncţionale şi întreabă cine răspunde pentru stingerea prin acest document a litigiilor aflate pe rolul instanţelor de judecată dintre Ministerul Finanţelor Publice şi Rompetrol Group. 

Deputatul PNL adaugă că liberalii au cerut înfiinţarea unei Comisii de anchetă parlamentară pentru datoria Rompetrol încă de la mijlocul anului 2015 şi niciodată nu au primit avizul conducerii Camerei Deputaţilor dominate de către PSD. Paul susţine că această Comisie de anchetă ar fi trebuit să verifice modul în care Guvernul Ponta a apărat interesele naţionale în ceea ce priveşte recuperarea datoriilor de aproape 600 de milioane de dolari de la Rompetrol. 

"De ce premierul Ponta nu a salvat Oltchim şi un oraş întreg, Râmnicu Vâlcea, ştiut fiind că are o poziţie strategică şi că datoriile de 600 de milioane de dolari încasate de la Rompetrol ar fi fost suficiente pentru salvarea Oltchim?", conchide prim-vicepreşedintele PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ